Meslekte Birlik'ten e-beyanname itirazı

Meslekte Birlik Derneği, e-beyanname üzerinden yapılan bir uygulamaya dair açıklama yaptı.

Meslekte Birlik'ten e-beyanname itirazı
Meslekte Birlik'ten e-beyanname itirazı
GİRİŞ 05.04.2016 15:36 GÜNCELLEME 05.04.2016 15:36

Meslekte Birlik Derneği, e-beyanname üzerinden yapılan uygulamaya karşı çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan dernek, eklenen belge türü ve sayısının bildirimsiz eklendiğini bildirerek bir açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde:

''Gereksiz İş Yüküne Hayır! 

01.04.2016 tarihinde Gelir İdari Başkanlığı tarafından E-beyanname web sitesinde yayımlanmış olan e-beyanname düzenleme yazılımına “Sonuç Hesapları bölümüne eklenen belge türü ve sayısı” bilgilerinin resen ve bildirimsiz olarak yazılıma eklenmesi mali müşavirleri ve konuya taraf olan tüm kurumları zorda bırakmıştır.

Söz konusu bu ve benzeri düzenlemelerin, meslektaşlarımızın yıllardır şikâyet ede geldiği “Mali Müşavirlere yüklenen gereksiz bilgi talebi ve iş yükü” anlamına geldiği açıktır. Bu meyanda yapılan eklemenin ivedi bir şekilde kaldırılması, Meslekte Birlik tarafından talep edilmiş ve ertelenmesi sağlanmıştır.  Vergi kayıp ve kaçağı ile ne gibi bir ilişkisi olduğu anlaşılamayan ek satırların, beyanname düzenleme programından tamamen kaldırılması konusunda takiplerimiz devam edecektir.
 
Bu konuyu takip eden, katkı sağlayan ve bizleri destekleyen tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.''