900 lira promosyondan sonra yeni güzel haber!

Promosyon yarışında sona gelindi. Bankalarla 900 lira üzerinde anlaşan bakanlık 2 formül üzerinde duruyor.

900 lira promosyondan sonra yeni güzel haber!
900 lira promosyondan sonra yeni güzel haber!
GİRİŞ 02.04.2016 13:14 GÜNCELLEME 02.04.2016 13:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

11 milyona yakın emekli, banka promosyonuna adım adım yaklaşıyor. Çalışma ve SosyalGüvenlik Bakanlığı yetkilileriyle masaya oturan bankalar, emeklilere promosyon tekliflerini3 yıllık dönem için 900 liraya kadar çıkarırken; 2 formülde masada.

Bu formüle göre; tüm bankalar emeklilere aynı tutarda promosyon ödeyecek. Anlaşma 3 yıllık dönem için 900 liradan sonuçlanırsa, emekli hangi bankadan maaş alıyorsa olsun bu tutarda promosyon alacak. Tüm bankalar emekli müşterilerine 3 yıl için 900 lira promosyon verecek. Emekli, maaşını almak istediği banka ile sözleşme imzalar imzalamaz, 900 lirayı peşin olarak alacak. Karşılık olarak da 3 yıl boyunca sözleşme imzaladığı bankada kalacak.

FORMÜL 2: Bu formüle göre de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bankalarla anlaştığı promosyon tutarı, 'taban tutar' olacak. Bankalar, emekliye bu tutarın altında promosyon veremeyecek. Banka isterse maaş pastasından alacağı payı artırmak için emekliye daha fazla promosyon ödeyebilecek. Örneğin; anlaşma 3 yıllık dönem için 900 lira ile sonuçlanırsa; bankalar emekliye en az 900 lira promosyon ödeyecek. Hatta banka isterse, emeklilerin maaşlarını kendi şubelerine taşıması için 900 liranın üstünü de vaatedebilecek. Emekli, vaatleri görerek bankasını seçecek ve bu banka ile sözleşme imzalayarak peşin olarak promosyonunu alacak. 3 yıl boyunca da bu bankadan maaş almaya devam edecek. Çalışma Bakanlığı'nın bankalarla yaptığı promosyon pazarlıkları halen devam ediyor. Bakanlık yetkilileri, hem özel bankalarla hem de kamu bankalarıyla bir araya geliyor. Bankalar tekliflerini 3 yıllık dönem için 900 liraya çıkardı, yani emekliyeyıllık 300 lira ödemeyi kabul etti. Ancak Çalışma Bakanlığı, bu tutarın da üzerine çıkılmasını istiyor. Bunun için de önümüzdeki günlerde bankalarla yeniden masaya oturulacak.

ÖZEL BANKALARIN PAYI YÜZDE 10

Sosyal Güvenlik Kurumu, pazarlıkların ardından bankalarla protokol imzalayacak. Halen emeklilere maaş ödemesi dağılımında kamu bankaları yaklaşık yüzde 80'lik paya sahip bulunuyor. PTT ile bu oran yüzde 90'a ulaşırken; özel bankaların payı ise yüzde 10civarında. Eğer promosyonda taban tutar üzerinden anlaşma yapılırsa, özel bankalar bu pastadaki payını artırmak için emeklilere bu tutarın üstünü vaat edecek. Emeklilerin bankapromosyonuna yaz aylarında kavuşması bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    yaz aylarını bekleyin deniyor trizime katkımı sağlıyacak emekliler syn yetkililer emeklinin kıştan kalma yakacak borcu duruyor siz ne diyorsunuz kardeşler.saygılar.
    Cevapla
  • Emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden yaz ayları bekleyinor ki geçmişe dönük ödesinler ozaman.
    Cevapla
  • GÜRSADA 7 yıl önce Şikayet Et
    Öyle eğip bükmeyin herkesi aynı torbaya koymayın yıllık yatan nakit maaş toplamının her yıl için %3'ü gibi. Maaşı yıllk 30.000 bin olan yıllık 900 alır 15.000 olan 450 tl alır. Bankalar rekabet için maaşı çok olana daha fazla verebilir. BU iş çok uzadı aylık 2.500 tl ile çalışan promosyon alıyor belki daha fazla emekli maaşı alan alamıyor. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. AYM emekliye CAN verse daha iyi iş yapar.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    herkesi aynı kefeye koymayın diye akıl veriyo sonra söylediği lafa bak "Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı" yürü git :)
    Cevapla