Bağcılar’da hem harçlıklı hem iş garantili kurs!

Bağcılar’da işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacak AB destekli Kombi Servisçiliği Kursu hayata geçiriliyor.

Bağcılar’da hem harçlıklı hem iş garantili kurs!
Bağcılar’da hem harçlıklı hem iş garantili kurs!
GİRİŞ 30.03.2016 15:02 GÜNCELLEME 30.03.2016 15:02

“Kombi uzmanı gençler Bağcılar’da yetişecek”

Proje, tanınmış kombi firmalarının temsilcilerinin de katılımıyla Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programda tanıtıldı.

İş garantili kursa katılan 18 ile 29 yaşları arasındaki 175 işsiz gencin, MEB yönetmeliklerine uygun sertifikalı kombi servisçiliği alanında uzmanlaşması hedefleniyor. Kursiyerlere eğitimlere katıldıkları her gün için 10 euro cep harçlığı verilecek. İşsiz gençler 280 ders saatinden oluşan kombi servisçiliği meslek edindirme kurslarına katılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği’nin Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında düzenlenen ve Bağcılar Belediyesi’nin proje ortağı olduğu Kombi Servisçiliği Kursu Projesi Bağcılar’da hayat buluyor.

Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, meslek liselerinin bir memleket meselesi olduğunun altını çizdi. Çakır, “Hiçbir ele muhtaç olmadan yaşamak için mutlaka meslek öğrenmeliyiz. Kombi eğitimi sayesinde 175 öğrencimiz meslek sahibi olacak.” dedi.

“İŞ GARANTİLİ KURS’’

Kapsamlı bir projenin ilçeye katkı sağlayacağını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İlçemizde kurum, kuruluşlar veya STK’lar, bir projeye başvurduklarında eş finansını biz karşılıyoruz. Kurum ve kuruluş farkı gözetmeyerek hizmet vermeye devam ediyoruz. Ülkemizde işsizlik değil, kalifiye eleman yetersizliği sıkıntısı yaşanıyor. Böyle prestij projeler inşallah kalifiye elemanların yetişmesine katkı sağlayacaktır. Kursu tamamlayan işsiz gençler kurs bitiminde iş sahibi olacak.” şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun ise ülkemizde işsizliğin ana sebebinin deneyimsizlik ve mesleksizlik olduğunu vurguladı. Coşkun, “Genç ve dinamik işgücüne sahibiz. Deneyimli ve kalifiye eleman aranıyor. 100 bine yakın açık iş var. Bu eksikliğin mutlaka giderilmesi lazım.” dedi.  

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise AB fonlarının bir süredir ülkemizde uygulandığını ifade etti. Ancak önceden bu bütçenin bir kısmının kullanılmadığı için başka AB ülkelerine veya aday ülkelere gittiğini hatırlatan Yılmaz, “Türkiye’de bu okul resmi olarak fonları kullanan ilk okul oldu.” dedi. Yılmaz, fonların ilçede eğitimin gelişmesi ve işsizliğin azaltılması için sunduğu katkılardan dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya da teşekkür etti.

“UZMANLAR BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI”

Proje tanıtım programına katılan tanınmış firmalardan uzman ve yetkililer proje ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Programa Satış Sonrası Hizmetler Derneği Başkanı Bülent Mataracı, İstanbul Doğalgaz, Sıhhi Tesisat ve Kalorifer Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Biter, Tesisat Teknolojisi Eğitim Araştırma Derneği Başkanı Yücel Yorulmaz, Borusan-Manessmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş Sekment Yöneticisi Ersan Koyun, Baymak Servis Müdür Yardımcısı Betül Başkır, E.C.A Emar Şirket Müdürü Ekrem Erkurt, Demirdöküm Vaillant Grup İnsan Kaynakları Uzmanı Ali Çağdayovayolu, Gazmer yöneticisi Selçuk Ömür, İGDAŞ İç Tesisat Müdürü Nusret Alkan ve Okul Müdürü Arkın Polat’ın yanı sıra çok sayıda yetkili katıldı.

“KOMBİ SERVİSÇİLİĞİ KURSU PROJESİ”

Bağcılar Belediyesi ile Satış Sonrası Hizmetler Derneği proje ortağı olarak yer alıyor. İştirakçiler ise Baymak, Borusan, Demirdöküm, ECA ve Vaillant. Projenin Hefef Grubu ise 18 – 29 yaşları arasındaki işsiz gençlerden oluşuyor. Kurslara Katılımda sırasıyla Lisans, Ön Lisans,  Meslek Lisesi ve Ortaokul Mezunu Askerliğini Yapmış veya tecilli, sürücü belgesine sahip kişiler öncelikli tercih edilecek. Kurslarda, okulun Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanından 3 öğretmen ile 20-30 yıl sektör ve saha deneyimine sahip olan 3 Usta öğretici eğitmen görev alacak.

“PROJENİN AMACI”

Kursa katılan 175 işsiz gencin, MEB yönetmeliklerine uygun sertifikalı kombi servisçiliği alanında uzmanlaşması hedefleniyor. Kursiyerlere eğitimlere katıldıkları her gün için 10 euro cep harçlığı verilecek. Proje süresince iki farklı gruba eğitim verilecek. İşsiz gençler 280 ders saatinden oluşan kombi servisçiliği meslek edindirme kurslarına katılacak. Doğalgaz tesisatçılarına ise ön beceriye sahip oldukları için 160 ders saati sürecek olan kombi servisçiliği geliştirme ve uyum kursları verilecek. Kurslar 7 hafta sürecek.