Vergide en avantajlı ülke belli oldu

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergide en avantajlı ülke belli oldu.

Vergide en avantajlı ülke belli oldu
Vergide en avantajlı ülke belli oldu
GİRİŞ 20.03.2016 14:43 GÜNCELLEME 20.03.2016 14:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Deloitte'un 2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı. 

Buna göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda oldu. Bu ülkenin hemen arkasından yüzde 81,8 ile İsviçre, yüzde 80,3 ile Lüksemburg, yüzde 71,7 ile de Norveç geldi. 

Yüzde 16 ile Almanya, yüzde 13 ile İtalya, yüzde 11 ile de Fransa ankette vergi açısından "en zorlu" ülkeler olarak yer alırken, vergisel açıdan "en belirsiz" ülkeler yüzde 100 ile Fransa ve Rusya, yüzde 93,3 ile İtalya, yüzde 88,9 ile de Hırvatistan şeklinde sıralandı. 

Türkiye'den de katıldılar

Deloitte Türkiye Vergi Bölümü Ortaklarından Erdal Dinçtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu anketin 28 ülkeden 803 vergi yöneticisinin katılımıyla gerçekleştiğini, ankete Türkiye'den de 40'a yakın kişinin katkı sağladığını söyledi. 

Ankette vergi yöneticilerinin nabzını ölçtüklerini belirten Dinçtürk, katılımcılara vergi konusunda en avantajlı ülkenin neresi olduğunu sorduklarını, bu soru karşısında büyük bir kesimin Hollanda dediğini kaydetti. 

Türkiye'de ise vergi açısından belirsizlik olduğunu düşünen Türk katılımcıların oranı son ankette yüzde 57 düzeyinde gerçekleşti. 

BEPS'te Türkiye

Ankete göre katılımcıların yarısından çoğu, Matrah Aşındırma ve Kar Aktarımı (BEPS) Eylem Planı'na bağlı olarak uyumluluk yüklerinin artacağını düşünüyor. Katılımcıların üçte biri ise bu ek yükün ülke bazında raporlama gereksinimlerinden kaynaklanacağına inanıyor. 

Türkiye'de katılımcıların yüzde 49 ile neredeyse yarısı, BEPS'in sonucu, uyumluluk açısından ek bir yük gelip gelmeyeceğinden emin olmadıklarını ifade etti. 

Yine Türkiye'deki katılımcıların yarısı, BEPS Eylem Planı'na bağlı, mevzuat ve ülkeler arası anlaşmalarda değişiklikler beklerken, yüzde 24'ü etkisinin ne olacağını bilmediğini kaydetti. 

Avrupa ve Türkiye'deki vergi yöneticilerinin büyük bir kısmı, BEPS'in çifte vergilendirmeye sebep olabileceğini dile getirdi. 

YORUMLAR 5
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar dışarda başkalarını sömürüyorlar. burda ise bizleri sümürüyorlar
    Cevapla
  • Hasan ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Eeeee artik sömürge yok ne yapsinlar, ülkesindeki yabancilari sömürüyolar iste böyle uyuyun siz uyuyun...?
    Cevapla
  • ilhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hollandada oturuyorum. burda namussuzlar okadar cok vergi aliyor ki kendi milleti bile zor dayaniyor. ornek veriyim.. arabamin degeri 2000 euro ama uc aylik vergisi 540 euro. anlayin yani.
    Cevapla
  • Adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Aldigi vergilerle halkini en cok soyan ülkedir,Hollanda.Bu konuda birinciligi kimseye kaptirmazlar.
    Cevapla
  • adem soysal 8 yıl önce Şikayet Et
    kapitslizimin uygulandıgı ülkelerinden biri hollanda hollanda inekleri gibi halkını sagıp duruyorlar ama halkın damarları kurudu vahşi kapitilas ulke
    Cevapla