Yeni kimliğinizi almak için yapmanız gerekenler

Yeni kimlik kartlarının dağıtımı için başvurular Kırıkkale'den başladı. Peki yeni kimliğinizi almak için ne yapmanız gerekiyor?

Yeni kimliğinizi almak için yapmanız gerekenler
Yeni kimliğinizi almak için yapmanız gerekenler
GİRİŞ 15.03.2016 09:23 GÜNCELLEME 15.03.2016 14:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeni kimliklerin dağıtımına bugün Kırıkkale'den başlandı. İşte yeni kimliklere sahip olabilmek için adım adım yapmanız gerekenler:

RANDEVULAR NEREDEN ALINACAK?

Kartların dağıtımı randevu sistemiyle yapılacak.  Başvurunuz için doğrudan İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gidebileceğiniz gibi, zaman kaybına sebebiyet vermemek için randevu (ALO 199) alarak da gidebilirsiniz.  İşlem yoğunluğu yüksek olmayan İlçe Nüfus Müdürlükleri'nde randevulu başvuru uygulaması yapılmıyor.

YENİ KİMLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Başvuru için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf isteniyor.

Nüfus Cüzdanı yerine geçen belgeler:

Sürücü belgesi
Pasaport 
Türk Silahlı Kuvvetler kartı
Evlilik Cüzdanı
Avukat kimlik belgesi
Sarı Basın Kartı
Öğretmen Kimliği
Hakim /Savcı kimliği
Eğer hiçbiri yoksa muhtarlıktan belge

YENİ KİMLİK İÇİN ÖDENMESİ GEREKEN TUTAR NE KADAR?

Kimlik kartı bedeli olarak kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve değiştirme nedeniyle 15 lira, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 30 lira talep ediliyor.

NASIL TESLİM ALINACAK?

Kimlik kartları, başvuru sırasında belirtilen adrese PTT kargo ile teslim edilecek. Başvuru sırasında kapalı bir zarf içerisinde verilen kimlik doğrulama amacıyla kullanılacak olan PIN şifresi, kimlik kartı teslim aldıktan sonra nüfus müdürlüklerinde bulunan kiosklardan değiştirilebilecek.

AVANTAJLARI NE?

Sahip olduğu fiziksel, görsel ve elektronik yüksek güvenlik özellikleri sayesinde taklit edilebilmesi neredeyse imkansız olan kimlik kartı sayesinde vatandaşların kimlik sahteciliğinden kaynaklı hak kaybı ve suistimallerden korunması sağlanacak.

KULLANIM SÜRESİ NE KADAR?

10 yıllık kulanım ömrüne sahip olacak kimlik kartlarının yıl sonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılması ve 3 yıl içinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.

YORUMLAR 2
  • Ramazan ÖZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Nasil bir kimlik karti acaba.
    Cevapla
  • erdal 8 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşını tespit ettikten sonra kalanların temizlenmesi kolay olacak şimdi yandı hainler
    Cevapla