Dünyanın en pahalı kenti belli oldu

Dünyanın en pahalı kenti Singapur oldu

Dünyanın en pahalı kenti  belli oldu
Dünyanın en pahalı kenti belli oldu
GİRİŞ 10.03.2016 17:42 GÜNCELLEME 11.03.2016 14:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekonomik analiz ve tahminler yapan Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından açıklanan "dünya çapında hayat pahalılığı" listesinde Singapur üçüncü kez ilk sırada yer aldı. Sakız çiğnemenin yasak olduğu Singapur, Türkiye'ye vize uygulamıyor.

EIU'nun araştırmasında, Singapur en pahalı kentler sıralamasında ilk sırayı alırken, ikinci sırayı Zürih ve Hong Kong paylaştı. Singapur'un, özellikle Otomobil fiyatları, ulaşım maliyetleri ve giyim sektöründe New York'tan 2,7 kat daha pahalı olduğu belirtildi.

Yılda iki kez yapılan araştırmada aralarında yiyecek, içecek, giyim, ev eşyaları, kişisel bakım ürünleri, ev kiraları, ulaşım, özel okul, hizmetli çalışan ve eğlence gibi 160 ürün ve hizmete dahil 400 farklı fiyat üzerinden yapılan değerlendirmede, Singapur 116 puan, Zürih ve Hong Kong 114 puan aldı.

Listeye göre, yaşamın en ucuz olduğu kentlerin çoğu ise Asya'da bulunuyor.

EIU araştırmasında hayat pahalılığının en az olduğu kentler sıralamasında Hindistan'dan Bangalore, Mumbai, Chennai kentleri ve başkent Yeni Delhi yer aldı.

YASAKLAR ÜLKESİ SİNGAPUR

Dünyanın en pahalı kenti olan Singapur'da uygulanan yasaklar ise şaşırtıyor. Sakız çiğnemenin yasak olduğu ülkede; bakkal ve marketlerde bile sakız satılmıyor. Sakız almak isteyen bir kişi ancak eczaneden ve kimlik bilgilerini paylaştıktan sonra bu ürünü alabiliyor.

Sokakta belirlenen yerlerde sigara içmek, gece yarısından sonra duş almak, toplu taşıma araçlarında yemek yemek, taksi durdurmak yasak. Taksiye binmek isteyen kişinin durağa gitmesi gerekiyor. Uyarı niteliğinde hatırlatılan ve dikkat çeken bir başka yasak ise 'yere tükürmek.' Singapur hükümeti bu konuda katı kurallar almış durumda ve ülkede bulunan bir kişinin yere tükürmesi durumunda bu kişiye binlerce Singapur doları para cezası kesilebiliyor.

TÜRKİYE'YE VİZE UYGULAMIYOR

Ortalama yüz ölçümü İstanbul'un dokuzda biri olduğu belirtilen Singapur Türkiye'ye vize uygulamıyor. Bu ülke su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarını farklı şehir ve ülkelerden tedarik ettiği için dışa bağımlı durumda. Zengin ve lükse düşkün kesimin Avrupalı markalara olan ilgisi ise şehrin giyim harcamalarında dünyanın en pahalısı olmasına neden oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ses 8 yıl önce Şikayet Et
    aiiiii vallah sadece bizim ülkemizde de böyle olsun demiyom bütün dünyada böyle olsa desene ne temiz bir gezegen olur
    Cevapla