Erzincan'da memura sigara kısıtlaması

Erzincan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde çalışan memurlara sigara kotası koyuldu.

Erzincan'da memura sigara kısıtlaması
Erzincan'da memura sigara kısıtlaması
GİRİŞ 09.03.2016 14:28 GÜNCELLEME 09.03.2016 15:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Erzincan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde, sigara içmek için personelin dışarı çıkmasının iş verimini düşürmesi nedeniyle personelin gün içindeki giriş çıkışına sınırlama getirildi. 

Erzincan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde, kurumda zaman kaybına neden olduğu gerekçesiyle sigara içen personelin dışarı çıkmasına sınırlama getirilerek günde bu amaçla 4 kez giriş çıkış yapmalarına izin verildi.

Kota dört sigara

SGK İl Müdürü Orhan Uçar imzasıyla yayımlanan yazıyla Erzincan SGK İl Müdürlüğü'nde sigara içen personelin bu amaçla verdiği mola sayısı 4 ile sınırlandırıldı.

Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 aydır yürürlükte olan genelgeyle verim kaybının önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Sabah öğlene kadar iki tane, öğleden sonra da 10 dakika iki tane olmak üzere sigara içmelerine arkadaşlara müsaade ettik. Bu uygulama yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Arkadaşlarımız kartlarını okutarak dışarı çıkıyorlar, sigaralarını içtikten sonra tekrar kartlarını okutarak mesailerine devam ediyorlar" dedi.

İş gücü kaybı

Çalışan 89 personelden 49'unun sigara kullandığı kurumda, sigara içen bir personelin her saat başı mola vermesi durumunda minimum 10 dakikadan personel başına 80 dakikalık iş gücü kaybı oluştuğuna işaret eden Uçar, "Bu mesai kaybına sebep olacağı gibi gelen sigortalımız, iş verenimiz de o memur arkadaşı masasında görmeyince bize şikayet ediyordu. Biz bunu sınırlandırmak istedik. En fazla 10'ar dakika olmak üzere 40 dakika ile sınırlandırmış olduk. İnşallah hepsinin bırakmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Uçar, ilk zamanlar uygulamanın tepki çektiğini ama zamanla sigara içenlerin de bu uygulamadan memnun olduğunu sözlerine ekledi.    

YORUMLAR 4
  • ferit 8 yıl önce Şikayet Et
    ben içmiyorum o zaman bana 4 kez içilen sigara zamanı kadar prim verilsin.Ortalama 5dk da içilen sigara günde 20 dakikadan 20 iş gününde (1 ayda) 400 dk yapar.(6,6 saat) .Kısaca ayda 1 yevmiye 12 ayda-1 yılda 12 yevmiye yapar.Oda yılda 12 maaş+1 maaşın %65 i kadarını ilave almak yapar.Memur maaşı 2250 TL olsa %65'i 1462,5 TL yapar.Oh çıktı kurban bayramı parası.Buna asgari ücretli hesabı derler.:)
    Cevapla
  • VATANSEVER 8 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir uygulama... Keşke her kurum böyle yapsa...SGK İl Müdürü Orhan Uçar 'ı tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • Tuncay 8 yıl önce Şikayet Et
    Saçma bir şey, zorla güzellik olmaz.
    Cevapla
  • Çok 8 yıl önce Şikayet Et
    10ar dakika çok bile. En fazla 5er dakika olmalı. Mümkünse tam bırakılmalı.
    Cevapla