İngiliz rahatsız: As'lar Ankara'nın elinde

Daily Telegraph yazarı, mülteci meselesiyle birlikte AB-Türkiye ilişkilerinde iplerin Ankara'nın eline geçtiğini yazdı.

İngiliz rahatsız: As'lar Ankara'nın elinde
İngiliz rahatsız: As'lar Ankara'nın elinde
GİRİŞ 09.03.2016 09:54 GÜNCELLEME 09.03.2016 14:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İngiliz Daily Telegraph gazetesi yazarlarından Con Coughlin, Türkiye ile AB arasındaki zirveye dair bir yazı kaleme aldı. Avrupa ülkelerinin mültecilere karşı sınırlara tel çekmesine ve göçmen botlarının kasıtlı batırılmasına değinmeyen yazar, AB'nin krizi çözmek için her şeyi göze aldığını savundu. Türkiye'nin ise AB'ye şantaj yaptığını iddia eden Coughlin, "Oyun tersine döndü, artık bütün as`lar Ankara`nın elinde" değerlendirmesinde bulundu.  

'AB krizi çözmek için her şeyi göze aldı'

Con Coughlin "Türkiye Avrupa'nın dostu değil, tavrı şantaj" başlıklı yazısında, AB'nin sığınmacı krizini çözmek için her şeyi göze aldığını ifade ederek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmeye kararlıysa önce savaşçıların geri dönmesini engellemek için çalışması gerektiğini yazdı.

'Bütün as'lar Ankara'nın elinde'

Yazıda şu ifadeler yer aldı: 

"Bundan kısa bir süre önce Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde tüm kozlar Brüksel'in elinde olmasına karşın, göçmen krizi dolayısıyla şimdi oyun tersine döndü. Artık bütün as'ları Brüksel değil, Ankara elinde tutuyor. Türkler bu durumu kendi avantajları için kullanmaya kararlı.

AB'nin, göçmen krizini çözmek için Ankara'nın taleplerini yerine getirmekten başka çaresi yok. Ancak Türkler bu şantajı yaparak Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerini geliştireceğini düşünüyorlarsa, bunu bir kez daha düşünmeliler.

Zaman'a da değindi

Başlangıç için, Türkiye'nin AB'ye katılmaya hala ilgi duyuyor olması sadece kötü bir şaka olabilir. Birkaç gün önce Başbakan Davutoğlu Angela Merkel ile Brüksel'de siyaseti değiştiren adım atarken Türk polisi, Türkiye'nin hükümete en muhalif Zaman gazetesine baskın düzenlemekle meşguldü. 

Bu hareket, AB gibi basın özgürlüğü dahil insan haklarının korunduğu bir organizasyona ciddiyetle katılmayı düşünen bir ülkenin yapacağı bir hareket değil."

YORUMLAR 10
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    ingilizlerin kuyruk acısı büyük demekki doğru yoldayız
    Cevapla
  • Akhisarlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulen sen yıllardır basın özgürlüğü yok deyip, Teröristi öveni destekleyip , bize şantaj olarak kullanıyorsun ya.
    Cevapla
  • Hersey aynı 8 yıl önce Şikayet Et
    Tükürün İngilizlerin hayasiz yüzüne. ..Tükürün onların güvenilmez sözüne
    Cevapla
  • gerçek urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    biraz da aklımız ingilize göre çalışsın .o zaman anlarlar neyin ne olduğunu..
    Cevapla
  • YILDIRIM 8 yıl önce Şikayet Et
    En büyük kabusları olan İslamın yükselişi elin gavurunu tabiki rahatsız eder. Bu gayet normal. Biz yıllarca Allah'a hizmetçi olduk dünyaya hükmettik. Şükürler olsun ki artık çoğu İslam ülkesi ve ülkem tekrar gerçek benliğine kavuşuyor. İslam ülkelerindeki sancılar tamamen yeni bir doğuşun habercisi. Bu İslamın tekrar yükselişe geçeceğinin habercisi. Allah'ım tekrar milletime hilafet sancağını ve İslamın keskin kılıcı olmasını nasip eder inşaAllah. Herkes bunu bilsin ve ona göre safını belli etsin. SEFER BİZİM ZAFER ALLAH'IN....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle