Taipe'den İstanbul'a uçak seferleri başladı

Tayvan'ın Taipei kentinden kalkan 275 yolcu taşıyan uçak, ilk seferini yaparak Atatürk Havalimanı'na indi.

Taipe'den İstanbul'a uçak seferleri başladı
Taipe'den İstanbul'a uçak seferleri başladı
GİRİŞ 05.03.2016 10:51 GÜNCELLEME 05.03.2016 10:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tayvan havayolu şirketi EVA Air'in Taipei-İstanbul uçak seferleri başladı.

Taipei'den kalkan uçağın ilk seferini yaparak İstanbul'a inmesi dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda tören düzenlendi. Uçak, piste indikten sonra su takı gösterisiyle karşılanırken, Taipei'den gelen 275 yolcuya "Hoş geldiniz" denilerek çiçek verildi, pasta ikramı yapıldı.

Törende konuşan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın dünyanın en önemli uçuş merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

Günlük 2 uçuş hedefi

Havalimanının geçen sene Londra ve Paris'in ardından Avrupa'da üçüncü sırada yer aldığını belirten Ünlü, "EVA Air'in İstanbul ile Tayvan'ın başkenti ve aynı zamanda en önemli ticaret ve kültür şehri olan Taipei arasında sefer düzenlemeye başlamasından memnuniyet duyuyoruz. İstanbul'un çekim merkezi olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Eva Air Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Glenn Chai ise Tayvanlıların Türkiye'yi daha çok kültürü ve tarihi için tercih ettiklerini aktararak "Uçuşlara Boeing 777-300 ER uçaklarla haftada 4 gün olarak başladık. Yıl sonuna kadar günlük uçuşları planlıyoruz. Önümüzdeki yıl ise günlük 2 uçuş yapacağımızı umut ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Akl-ı Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun her iki ülke için
    Cevapla