'İran gibi değilsek Özal sayesindedir'

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin ekonomide Mısır ve İran'la aynı ligde olmamasını Turgut Özal'ın reformlarına bağladı.

'İran gibi değilsek Özal sayesindedir'
'İran gibi değilsek Özal sayesindedir'
GİRİŞ 04.03.2016 13:21 GÜNCELLEME 04.03.2016 17:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Özal sayesindedir'

Türkiye'de siyasi istikrarın olduğu dönemlerde kalkınmanın hızlandığını belirten Şimşek, Adnan Menderes ve Turgut Özal dönemlerinin ülkenin önünü açan, reformları faaliyete geçiren çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Şimşek, "Bugün eğer Türkiye, Mısır ve İran ile aynı ligde değilse, kişi başına milli gelir gibi konularda, ki bizim petrolümüz yoktur, onların vardır, biz çok daha kötü durumda olurduk, Özal sayesindedir. İlk nesil reformlarla ülkenin dışa açılması çok önemlidir" diye konuştu.

Şimşek, 70'li ve 90'lı yılların ortak özelliğinin koalisyonlar olduğunu hatırlatarak, 2001-2002'de de merkez sağ, merkez sol ve milliyetçi kesimin temsil edildiği bir koalisyon bulunduğunu dile getirdi. 

YORUMLAR 3
  • TÜRK OĞLU TÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Nur içinde yatsın Özal başkanımız. Efsanedir bizim için kendisi.
    Cevapla
  • dürüst vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    çok yerinde bir açıklama oluş
    Cevapla
  • AMCA 8 yıl önce Şikayet Et
    aman aman aman. ALLAH koalisyonu yazdıysa bozsun kardeşim aman diyeyim dilimizi ısıralım.Bu millet ( tabi çok şükür çoğunluğu) mazoşist değil ki işkenceden zevk alsın.
    Cevapla