Meslekte Birlik sahaya indi

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (Meslekte Birlik) seçim çalışmalarına start verdi.

Meslekte Birlik sahaya indi
Meslekte Birlik sahaya indi
GİRİŞ 02.03.2016 15:51 GÜNCELLEME 02.03.2016 17:55

29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayındaki İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası seçimleri için yarışan İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (Meslekte Birlik) seçim çalışmalarına start verdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ''İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği, 1989 yılında kurulmuş, Mali Müşavirlik mesleğinin en maksimum faydayı elde etmesi çalışmalar yapmaktadır. Dernek Vizyon olarak; Meslek ve Meslektaşın her alanda gelişmesi, İş yükünün azaltılması, etkin, daha yetkili ve saygın bir konumda paydaşlarla ilişkileri geliştiren, sektörel uzmanlaşma ve uluslararası mevzuata da hakim bir noktaya ulaşması için çalışmalar yapmaktadır.

Dernek misyon olarak; Meslek ve Meslektaşın hak ve onurunu önceleyen, sürekli öğrenen, araştıran bilgi ve tecrübe aktarımı yapan, sosyal hadiselere duyarlı, dinamik ve diyaloğa açık bir anlayışı benimsemektedir.'' denildi.

Aylık düzenli bir şekilde meslek mensuplarını (Mali Müşavirleri) ziyaret eden dernek,  bu ay 1-7 Mart Muhasebeciler haftası olması sebebiyle Şişli bölgesindeki meslek mensuplarına yönelik Perpa’da kahvaltılı toplantı tertip etti.

Dernek başkanı Salih ÜNAL yapmış olduğu konuşma ile Meslek Mensuplarının sorunlarını çözüme kavuşması, mesleğin ve meslektaşın hak etmiş olduğu yere kavuşması için çalışmalar yaptıklarını, Önceki hafta içerisinde maliye bürokrasisi ve Sosyal Güvenlik bürokrasisinin yetkililerini ziyaret ettiklerini, problemlerin çözümü için projelerini sunduklarını söylediler.

29 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın yönetimine gelmeleri durumunda meslek mensuplarının yaşamış oldukları sorunların büyük bir bölümünü bir yıl içerisinde çözeceklerini ifade ettiler.

Dernek Başkanı Salih Ünal ve yönetim kurulu üyeleri kahvaltının ardından Şişli bölgesinde bulunan meslek mensuplarını ziyaret ettiler. Mesleki sorunlarını dinlediler. Sıcak, samimi bir ortamda geçen kahvaltı ve daha sonrasındaki meslektaş ziyareti sonrası meslek mensupları duydukları memnuniyeti dile getirdiler.