TP'nin halka arzı için hedef 2017

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Şişman, TP'nin halka arz konusunda bilgi verdi.

TP'nin halka arzı için hedef 2017
TP'nin halka arzı için hedef 2017
GİRİŞ 01.03.2016 12:16 GÜNCELLEME 01.03.2016 12:16

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, petrol fiyatlarının bir yıl içerisinde biraz daha toparlanmasını beklediklerini ve 2017 Temmuz’daki Dünya Petrol Kongresi’ne kadar fiyatlarının toparlanması ve 60 dolarları görmesi halinde TP'nin halka arzının yapılabileceğini bildirdi.

60 dolar sınırı

GREAT Bölgesel Petrol ve Doğalgaz Zirvesi'nde konuşan Şişman, halka arzın uzun süredir konuşulan ve dillendirilen bir konu olduğuna dikkati çekerek, “Önemli olan Türkiye Petrolleri’nin kendi üzerine düşeni yapması. Halka arz için fiyatların 60 dolarlara gelmesi lazım. Bu bizim kararımız olmayacak. Biz hazırız diyeceğiz ve karar verilecek. 2017 Dünya Petrol Kongresi’ne kadar kendi üzerimize düşeni bitirmiş olacağız” dedi.

Şişman, enerji dünyasında çok zorlu zamanlardan geçildiğini ama çok fazla fırsatın bulunduğunu ifade ederek, bu fırsatların sadece TP değil tüm uluslararası şirketler için geçerli olduğunu vurguladı.

Özel sektöre çağrı

Türkiye’nin 2000’li yıllarda çok büyük enerji hamleleri yaptığını belirten Şişman, Türkiye’nin inanılmaz bir dışa bağımlılığı olduğunu ve bunu kapatmak için çözüm üretmek gerektiğini söyledi.

Besim Şişman, petrol ve doğalgazda dışa bağımlılıktan dolayı aktarılan kaynağın artabileceğine değinerek, “Bunu kapatmak için çözüm üretmemiz lazım. Elimizdeki kaynaklar rüzgar güneş vs. bunlarla yapılacak. Biz petrol ve doğalgaz ülkesi miyiz? Hayır ama yine de üstünde çalışalım. Yabancı kaynakları buraya çekelim. Dünyanın her yerinde TP gibi bir enstrümanı kullanmalıyız. Bunu özel sektörle birlikte yapmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.