Uçak üretimine yeni yatırım!

ANKA İnsansız Hava Aracı, HÜRKUŞ Eğitim Uçağı ve ATAK Helikopteri'ne yönelik seri üretim çalışmaları yürüten, TUSAŞ kapasitesini artırıyor.

Uçak üretimine yeni yatırım!
Uçak üretimine yeni yatırım!
GİRİŞ 28.02.2016 11:42 GÜNCELLEME 28.02.2016 11:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Havacılık ve uzay sanayisi sistemlerinin geliştirilmesinde Türkiye'nin teknoloji merkezi olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) yeni yatırımlarla kapasitesini büyük oranda artıracak.

Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan TUSAŞ, zamanla havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin en önemli şirketi haline geldi.

Şirket son 10 yılda 10 kat büyüyen şirket, gelecek 25 yıl için de önüne 10 kat büyüme hedefini koydu. TUSAŞ'ın 10 yıl sonra iştirakleri ile birlikte 6 milyar dolar ciro ve 10 bin çalışana ulaşması öngörülüyor. Şirket için 2040'a yönelik olarak da 10 milyar doları ciro ve 12 bin 500 çalışan hedeflerini yakalamaya dönük proje portföyünü çıkaracak bir idari ve fiziki altyapıyı oluşturulması amaçlanıyor.

Şirketin yürüttüğü projeler düşünüldüğünde bu hedeflere ulaşma konusunda ciddi bir potansiyel bulunuyor. TUSAŞ, Özgün Helikopter, Milli Muharip Uçak, Uydudan Kontrollü İnsansız Hava Araçları ve Keşif-Gözetleme-Haberleşme Uyduları gibi projelerde önemli görevler üstleniyor.

Özgün sistem çözümleri ve ürünleri ile küresel havacılık şirketleri arasında yerini alan TUSAŞ,ANKA MALE (Orta İrtifa Uzun Havada Kalış) Sınıfı İnsansız Hava Aracı Sistemi, HÜRKUŞ Yeni Nesil Eğitim
Uçağı ve T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteriprojelerinde seri üretim faaliyetlerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Şirket, Gözlem ve Haberleşme Uydularını tasarlıyor, üretiyor ve test ediyor.

A400MStratejik Ulaştırma Uçağı ve F-35 Müşterek Taarruz Uçağı gibi çok uluslu konsorsiyum projelerinde endüstriyel ortak olarak görev alan TUSAŞ, aynı zamandaAirbus ve Boeing gibi dünya havacılığının önde gelen firmalarına tek kaynak üretici ve risk paylaşımcı ortak olarak çok sayıda ana gövde ve kumanda yüzeyi komponentlerinin üretimini gerçekleştiriyor.

Şirketin üretim kapasitesini artırmak ve bu yolla belirlenen hedeflere ulaşması için kapsamlı bir yenileme ve modernizasyon çalışması yürütülecek. Bu amaçla 384 milyon 490 bin liralık sabit yatırım yapılacak ve 82 milyon 140 bin dolarlık makine ve teçhizat ithal edilecek. Yürütülecek çalışmalardan 710 kişilik istihdam katkısı öngörülüyor.

Ekonomi Bakanlığı da TUSAŞ'ın bu yatırımını değişik teşvik mekanizmalarıyla destekleyecek. TUSAŞ'a söz konusu yatırım için faiz desteği, yüzde 80 vergi indirimi, yüzde 40 yatırım katkısı, KDV istisnası ve Gümrük Vergisi muafiyeti olanakları sağlanacak.

Yapılacak çalışmalar sonunda TUSAŞ, yılda 97 entegre uçak üretimi ve modifikasyonu, 13 insansız hava aracı üretimi gerçekleştirebilecek. Şirket, uzay ve havacılık ve savunma sektörüne yönelik olarak da yılda 411 bin 680 parça üretebilecek.

YORUMLAR 10
  • Kara 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye cep telefonundan 4.5 G ye geçtiği gibi uçak ✈ sanayi sinde özgün şeyler deneme li! Çağ atlatan olmak için bu lazım! Yapılmış ı herkes yapar
    Cevapla
  • inanan 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim acil olarak orta ve uzun menzilli hava savunma sistemleri ve çift motorlu 5.nesil savaş uçakları askeri robot teknolojisi laser savunma sistemleri uzun menzilli balistik füze teknolojisi gerekiyor.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha ileri daha cok yatirim yerli sanayiyi guclendirmemiz gerekli bunun yani sira ozel sektorde saglik araclari uretimine el atsa tadindan yenmez insallah Allah hep ulkemizin yardimcisi olsun
    Cevapla
  • Dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bütün imkanları seferber edin en iyisini yapın koraldan moral aldık
    Cevapla
  • Seref 8 yıl önce Şikayet Et
    F16 savaş uçaklarımızın bakımı için gerekli tüm malzeme ve parçalar Amerika’dan geliyor. 2012’de teslim alınan 22 değişik, 2000 kaleme yakın yenileştirme parçaları arasında, ABD kaynaklı 213 adet AIFF (Advanced Identification Friend or Foe – Geliştirilmiş Dost-Düşman Tanıma) sistemi, İsrail Elbit1 kaynaklı 5 adet Condor fotoğraf makinası ve İsrail Elta2 kaynaklı 2 adet radar ve hedef belirleme cihazı var.
    Cevapla
  • Huseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen nereden biliyorsun bu kadar detayli, gorevli asker teknisyenmisin?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle