İşte yeni kimlik kartlarının dağıtım tarihi

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, ''Yeni kimlik kartlarının dağıtımına 14 Mart'ta Kırıkkale'de başlayacağız'' dedi.

İşte yeni kimlik kartlarının dağıtım tarihi
İşte yeni kimlik kartlarının dağıtım tarihi
GİRİŞ 26.02.2016 11:10 GÜNCELLEME 26.02.2016 13:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve tüm hazırlıkları tamamlanan çipli kimlik kartları projesi için yasal düzenlemenin de yapılmasıyla sona gelindi.

Kimlik kartları gelecek ay pilot il Kırıkkale’de dağıtılmaya başlanacak. Kimlik kartlarının yıl sonuna kadar tüm illere yaygınlaştırılması ve 3 yıl içinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.

YÜKSEK GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Dünyadaki benzerlerine göre yerli mühendislik ve yerli üretim katma değeri çok daha yüksek olan kimlik kartı elektronik, görsel ve kimyasal bir çok güvenlik unsuru barındırıyor.

Tamamen benzersiz ve yalnızca kimlik kartına özel tasarlanmış ve üretilmiş olan şifreli grafik tasarımlar, özel DNA’ya sahip mürekkepler, mikro ve nano yazılar gibi onlarca gizli ve açık güvenlik özelliğine sahip kimlik kartının bazı güvenlik özellikleri ise açıklanmıyor.

Tüm haberleşme altyapısı ve işletim sistemi TÜBİTAK tarafından geliştirilen şifre mekanizmalarıyla korunan kimlik kartının içerdiği bilgilere art niyetli yollarla ulaşmak imkansız.

KİMLİK KARTLARI NASIL ALINACAK?

Çipli kimlik kartları için ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen başvuru yapılacak. Bunun için tüm ilçe nüfus müdürlükleri başvuru ihtiyaçlarına göre hazırlandı. Vatandaşlara bankolar yerine masalarda hizmet verilecek.

Sağlık ya da benzeri sebeplerle ilçe nüfus müdürlüğüne gidemeyen vatandaşların evlerinde başvurularının alınabilmesi için gerekli teknik hazırlıklar tamamlandı.
Onaylanan kimlik kartları, vatandaşların beyan ettikleri adreslerde teslim edilecek.

VATANDAŞLARA UYARI

Kimlik kartıyla ilgili resmi web sitesi açılacağını ifade eden yetkililer, vatandaşlara, resmi olmayan web sitelerine, duyurulara, sosyal medyada yer alan haberlere itibar etmemeleri uyarısında bulundu.

YORUMLAR 4
  • Hüsamettin 8 yıl önce Şikayet Et
    İngilizçe bilmeyene vermiyorlarmış zaten Okan...:-)
    Cevapla
  • okan ihsanoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Eğer üzerinde ingilizce birşeyler yazıyorsa ben almam o nufus cüzdanını.
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    yapma, ne olur al!
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    10 sene oldu. al sana 2 sene daha
    Cevapla