Çok büyük soygun: Haberiniz olmadan...

Şu sıralar Türkiye’de çok sayıdaki akıllı telefon kullanıcıları, haberleri olmadan Joliess diye bir sisteme abone ediliyor.

Çok büyük soygun: Haberiniz olmadan...
Çok büyük soygun: Haberiniz olmadan...
GİRİŞ 23.02.2016 11:56 GÜNCELLEME 23.02.2016 11:59
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Aboneden her hafta 14 lira alıyor. Aboneliğin iptali için GSM şirketi arandığında yanıt alınamıyor. Joliess’in çağrı merkezine ise ulaşmak çoğu zaman imkansız.

Gün geçtikçe artan akıllı telefon kullanımı her ne kadar yaşantımızı kolaylaştırsa da beraberinde bir dizi riski getiriyor.

Her şey, akıllı telefondan internette gezinirken farkında olmadan tıklanan bir reklâm ile başlıyor. Yüzlerce kişinin forumlarda ve şikayet sitelerinde yer alan paylaşımlarına göre,  sözü edilen abonelik “Joliess" olarak geçiyor.

Bir tür moda sitesi olarak tasarlanan bu site bir tür haber portalı olarak tasarlanmış. Ancak bu siteye masa üstü bilgisayardan girilmeye çalışıldığında da yeni bir üyelik istiyor. Farkında olunmadan “Joliess abonesi olan kişilere her hafta 14 liralık bir fatura çıkarılıyor.

Kullanıcı durumun farkında vardıktan sonra doğrudan bağlı olduğu GSM şirketini arıyor ancak buradan aldığı yanıt olumsuz. GSM şirketi personeli sorunun kendileri ile ilgili olmadığını söylüyor.

Bu kez, Joliess’in çağrı merkezinin aranması gerekiyor. Ancak bu merkeze ulaşmak güç olduğu kadar ulaşabilenler de, , Joliess’in İtalyan olduğunu belirtiyor.

Zaman geçtikte her hafta 14 liralık kesinti ise yapılmaya devam ediyor. Bu sayede faturalardan aylık 56 TL haksız kazanç elde ediliyor.Bu tür hileli aboneliklerle dolandırıcılık yapan firmalar tarafından mağdur edilen binlerce vatandaştan adeta şikayet yağıyor. Hiçbir yere üyelik için onay vermediklerini dile getiren vatandaşlar GSM şirketlerinin de bu tür şikayetleri görmezden geldiklerini belirtiyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 28
  • özkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Vodafone hattimda live TV ye üyeyapmışlar benim bilgim onayım olmadan Vodafone aradığımda müşteri temsilcileri Live TV nin telefonda bile ezberlemişler Hemen onun telefonunu veriyorlar size ama soygun devam ediyor en güzeli hattı kapatmakmüşteri temsilcisinden belge veya mesaj olayı istediğinizde de hiçbir cevap alamıyorsunuz
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    aynı taktiği harika tv isimli sitede uyguluyor. Bizleri GSM şirketleri aracılığıyla soyuyorlar. Onay almadan üye yapıp benden para kestiler. Savcılarımızı göreve çağırıyoruz.
    Cevapla
  • FARUK 8 yıl önce Şikayet Et
    Denetim yok denetim neye güveneceğiz Allahım sen yardım et
    Cevapla
  • gölge 8 yıl önce Şikayet Et
    FAYDALI BİLGİDİR...LÜTFEN PAYLAŞINNNN::Bağlı olduğunuz mobil operatörü bu tür üyelik durumları ile alınan kesintilerle ilgilenmez...Hattınızda hiçbir şekilde kesinti yapamamalarının tek yolu MOBİL ÖDEMEYİ hattınıza kapatmanız...Kapattıktan sonra sizi istediği yere üye yapsınlar.Tek kuruş çekemezler...Ancak bu şekilde soygun yapan tüm oluşumlara dur diyebilirsiniz...Mobil ödeme kapatma işlemi sms yolu ile olabilmektedir.....Bağlı olduğunuz operatör için mobil ödeme nasıl kapatılır internetten araştırıp o şekilde sms ile kapatmanızı acilen tavsiye ederim...
    Cevapla
  • akıl 8 yıl önce Şikayet Et
    gsm sirketlerinin kendisi yolmuyormu vatandası???internet aşımı; sure aşımı diye geciriyor olabilir?bunu kontrol edebilme sansımız yokki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle