Koç'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç oldu

Koç Holding'in Genel Kurul Toplantısı'na kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ömer Koç yürütecek.

Koç'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç oldu
Koç'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç oldu
GİRİŞ 22.02.2016 12:17 GÜNCELLEME 22.02.2016 12:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Koç Holding Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y. Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.

Koç Holding'den yapılan açıklama şöyle;

2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir Topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç’u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

ÖMER MEHMET KOÇ KİMDİR?

Ömer Koç , 24 Mart 1962 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Tam adı Mehmet Ömer Koç’dur. Vehbi Koç dedesidir. Babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem Meserretçioğlu’dur. Mustafa Koç (d.1960), Ali Koç (d.1967) adlarında iki kardeşi vardır. 

Liseyi Robert Kolej'de 1973-1979 yılları arasında okuduktan sonra üniversite lisans eğitimini 1979-1981 yılları arasında İngiltere’de Millfield Scholl’da ve 1981-1983 yılları arasında Amerika’da Georgetown Üniversitesi’nde, ABD.de Columbia Üniversitesi'nde 1983-1985 yılları arasında tamamladı. Daha sonra da yine Columbia Üniversitesi'nde işletme bölümünde 1987-1988 yılları arasında yüksek lisansını yapmıştır.
1985-1986 yılları arasında İsviçre’de Cenevre’de Kofisa Trading Company Satış Memuru olarak çalıştı. 1989 - 1990 yılları arasında New York’da Ramerica Int. Inc.’de Satış Memuru olarak çalıştı.

1991 - 1992 yılları arasında Gazal A.Ş.’de müdür olarak görev yaptı. 1992 - 1996 yılları arasında Koç Holding A.Ş.’de Finansman Koordinatörü olarak görev yaptı. 1996 - 2000 yılları arasında Koç Holding A.Ş. Enerji Grubu Başkan Yardımcısı olduktan sonra ise 2000 - Nisan 2004 tarihleri arasında Koç Holding A.Ş.Enerji Grubu Başkanı görevini yürüttü.

Nisan 2004 - Mayıs 2008 tarihleri arasında Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi görevinden sonra Mayıs 2008 tarihinde Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

İngilizce ve Fransızca bilen Ömer Koç, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliği görevini de yürütmektedir.    

YORUMLAR 7
  • Raysu 8 yıl önce Şikayet Et
    ana dili gibi Osmanlıca biliyormuş.
    Cevapla
  • YoG@TLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayati tahsil görerek gecmis Vatana millete hayirli olur insallah, Koc ailesi Osmanli soyundan gelen ve kültürünü yasatmaya calisan saygin bir ailedir, mantiksiz yorum sahiplerine duyrulur.
    Cevapla
  • Konyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Güldürme adamı Yozgatlı. Osmanlı kültürünü hiç okumadın galiba.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    komiksin be dostum
    Cevapla
  • gece gündüz 8 yıl önce Şikayet Et
    bende hep bunu düşünüyordum.kim olacak acaba diye
    Cevapla
  • Alper 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili abisinin ölümü ardından Sevgili Diğer abisinin talihsiz bir kaza geçirmesi sonrası sürpriz bir gelişme olmamış Londradan gelmesi.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koc Omer Koc'un agabeyi degil kucuk kardesidir.Aile holdinglerinde kural boyle isler.Bu soyadini tasiyorsaniz gorevden uzak durma sansiniz yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle