Emeklilere 200 TL promosyon çalışması

Bakan Soylu, bankaların emeklilere verdiği 100 liralık komisyonu iki katına çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Emeklilere 200 TL promosyon çalışması
Emeklilere 200 TL promosyon çalışması
GİRİŞ 14.02.2016 09:26 GÜNCELLEME 14.02.2016 11:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Kamu, özel bankalarla görüşüyoruz. Bugüne kadar gelen yıllık 100 liralık önerinin iki katına çıkmayı amaçlıyoruz" dedi.

'Faizle geri almak istiyorlar'

Daha önce Denizbank ile yapılan anlaşma gereğince ilk defa maaşını alanlara banka üç yıl kalmak şartı ile 300 lira teklif ediyor. Tabi bu arada kredili mevduat hesabı açma zorunluluğu da getiriyor. Emekliler bu tür zorunlulukların olmaması gerektiğini belirterek, "Promosyon yıllık olmalı ve hiçbir şart koşulmamalı. Kredili mevduat hesabı açarak zaten verdikleri parayı faiz olarak geri almak istiyorlar. Yapılan pazarlıklarda emeklilerin hakları düşünülmeli" dediler.

Yapılan yeni görüşmelerde promosyonun yıllık olacağı ve herhangi bir şart koşulmadan emeklilere ödeneceği belirtiliyor. Memurlar ise belli dönem için (1-3 yıl) promosyon alıyor. Bu promosyon aldıkları brüt maaşın yüzde 60'ını buluyor. Emekliler için bankalara her yıl yaklaşık130 milyar lira para yatırılıyor. Bankalar bu paraları kullanıyor. Emekliler ayrıca kredi, kredi kartı gibi bankalara para kazandıracak ürünleri de kullanıyor. 

'İşlemler 1 güne düşecek'

Bakan Soylu emeklilik işlemleriyle ilgili de bilgi vererek, "Emekli Sandığı ve SSK'nın birbiriyle ilişkilendirildiği bir sistem kuracağız. Bir ayda yapılan emeklilik işlemleri bir güne düşecek" dedi. Böylece emekli olmak isteyenler müracaat ettikleri gün işlemlerini bitirmiş olacak.

KAYNAK: AHABER
YORUMLAR 4
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu para bankalar için cirolarında toz zerresi bile olmaz. Ancak, siz emeklilerin intibaklarından haber verin.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın etmeyin? Bankalar 200 TL promosyon versin ilerde Emekliden iki misli faizile geri alırlar!
    Cevapla
  • Taner 8 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar da kar edemiyorsa emeklilerinin maaşından 100 tl daha kessinler,mazallah zarar edersiniz Allah korusun, 2015 yılı net karlarınızı açıklayın bakalım belki sizde emekli maaşını bankanızdan ödediğiniz için para talep edersiniz yada emekliden en az para talep eden bankaya taşırız maaşlarımızı.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Paralanızı başka bankalara taşımayın? kendi bankalarınızda kalsın?
    Cevapla