Standard&Poor's'tan Türkiye açıklaması

Standard&Poor's, Türkiye'deki bankaların kredi kayıplarını karşılayabilecek yeterli sermaye ve kar tamponuna sahip olduğunu belirtti.

Standard&Poor's'tan Türkiye açıklaması
Standard&Poor's'tan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 11.02.2016 18:40 GÜNCELLEME 11.02.2016 18:42

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Türkiye'deki bankaların kredi kayıplarını karşılayabilecek yeterli sermaye ve kar tamponuna sahip olduğunu belirtti.

S&P tarafından yayımlanan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi (EMEA) kapsamındaki gelişmekte olan ülkelerin bankacılık sistemlerindeki riskleri inceleyen raporunda Türkiye, Belarus, Gürcistan ve Ukrayna bankalarının kurdaki değer kaybıyla azalan varlık kalitesi ve yüksek refinansman riskine karşı kırılgan olduğu aktarıldı.

Petrol fiyatlarındaki şoklar ve para birimlerindeki risklerin 2016'da Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi bankaları için başta gelen tehditler olduğu aktarılan raporda, durgun ekonomik büyümeden dolayı Rusya, Nijerya, Azerbaycan, Kazakistan'daki bankacılık sistemlerinin etkisiz hale geleceği ve bu ülkelerdeki varlık kalitesinin olumsuz etkileneceği dile getirildi.

Raporda,Türkiye'deki bankaların kredi kayıplarını karşılayabilecek yeterli sermaye ve kar tamponuna sahip olduğu belirtildi.

ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankasının (ECB) parasal genişleme programlarının birbirini dengeleyerek Türk bankaları için dış fonlamanın sağlanabilirliğinin fiyatlamalar üzerindeki etkisinin azalacağı öngörüsünde bulunulan raporda, Türk bankalarının Nisan 2015'te yüzde 100'ün altına inen dış borç çevirme oranlarının 2016'da daha fazla düşmeyeceği kaydedildi.