THD, faturadaki bedeller için devrede

Tüketici Hakları Derneği Gölbaşı Şube Başkanı Uçar, elektrik faturasından alınan bedelleri geri isteyeceğini söyledi.

THD, faturadaki bedeller için devrede
THD, faturadaki bedeller için devrede
GİRİŞ 10.02.2016 12:24 GÜNCELLEME 10.02.2016 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tüketici Hakları Derneği (THD) Gölbaşı Şube Başkanı Orhan Uçar, elektrikten alınan bedeller ve bu bedellerden alınan KDV’yi gereği geri isteyeceklerini belirtti.

Uçar, elektrik abonesi tüm Gölbaşılı vatandaşları 11 Şubat Perşembe günü saat 10.40’da Hanımeli Sokak, No:1 Sıhhiye-Ankara adresinde bulunan Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş. önüne davet etti.

Orhan Uçar yaptığı açıklamada, "Tüketici Hakları Derneği olarak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin kararları gereğince tüketicilerden hukuk ve adalet anlayışına aykırı olarak alınan kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedelleri ile bu bedellerden alınan yüzde 18 KDV’nin iadesi için 11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 10.40’da Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş. önünde olacağız" dedi.

Elektrik bedellerinin tüm halkı yakından ilgilendiren bir konu olduğunu belirten THD Gölbaşı Şube Başkanı Orhan Uçar, "Derneğimizin genel merkez yöneticileri, Enerjisa önünde basın açıklaması yapacak ve tüketicilerin isteklerini belirten dilekçelerini Enerjisa yetkilerine ileteceklerdir. Gölbaşında yaşayan elektrik abonelikleri bulunan vatandaşlarımız, tüketicilerimiz 11 Şubat Perşembe günü saat 10.40’da Sıhhiye Ankara Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş. önüne elektrik faturaları ile birlikte gelmelerinin, yanımızda olmalarının faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR 1
  • hak 8 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler tüketici haklarına aynısını su faturaların içinde bekliyoruz atık suyun çetv nin bide şube yolu çıktı son zamanda hem kendini bide kdv sini alıyorlar suya yüzde 11 zam diyor gökçek ödediğim paraya bakıyorum yüzde yirmiyi geçiyor bir önceki aya göre.enflasyonda böyle hesaplanıyor anlaşılan o yüzden düşük çıkıyor galiba
    Cevapla