Elektrik faturasında emsal gibi karar

Tüketici Hakem Heyeti, elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedeli konusunda vatandaşı haklı buldu.

Elektrik faturasında emsal gibi karar
Elektrik faturasında emsal gibi karar
GİRİŞ 07.02.2016 09:35 GÜNCELLEME 07.02.2016 17:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Elektrik faturasındaki kayıp kaçak bedeline itiraz eden vatandaş, Tüketici Hakem Heyeti tarafından haklı bulundu.

Geyve'de yaşayan Harun Bal, Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvurarak Sakarya Elektrik Pazarlama A.Ş'nin (SEPAŞ) tüketmediği elektrik için kendisinden 2011 ile 2014 yılları arasında toplam 334 lira kayıp kaçak bedeli aldığını söyleyerek, bu paranın kendisine geri ödenmesini istedi. Bu talep üzerine tüketici hakem heyeti, SEPAŞ'dan savunma istedi. SEPAŞ savunmasında kayıp kaçak bedelinin şirketin kendi insiyatifi ile düzenlenmiş bir bedel olmadığını, Elektrik Piyasası Kanunu, Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği ile Elektrik Piyasası Perakende Satış  fiyatlarının düzenlenmesi hakkındaki tebliğ gereğince tahakkuk ettirildiğini, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen ve uygulanan bir karar olduğunu belirtti.

Tüketici Hakem Heyeti, 25 Ocak tarihinde aldığı karar ile Harun Bal'ın 2011 ile 2014 yılları arasında elektrik faturası ile ödediği 344 lira 92 kuruş kayıp bedeli alınmasıyla ilglii olarak, "Tüketicinin tüketlediği bir elektrik nedeniyle borçlandırılması hukuka aykırıdır" diyerek paranın geri ödenmesine karar verdi.

Sakarya Elektrik Pazarlama A.Ş. kararı yargıya taşıyacağını açıkladı.

YORUMLAR 6
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sayaç okumaya gelenler her ay erken gelerek son ödeme tarihini öne çekiyorlar buda maaşı alıp ödemeye yetişmiyor bu oyunu herkes bilsin üç kuruş kar etmek için vatandaşa oyun oynanıyor
    Cevapla
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    bu elektrik firmaları, gaz firmaları ve belediyeler adeta soyguncu gibi çalışıyor...neden derseniz...faturalarda akla gelmeyen isimler adıyla faturalandırma yapılıyor...haram olsun...
    Cevapla
  • hanifi 8 yıl önce Şikayet Et
    ismini değitirip....dmü düğmeye basma ücreti altında yine alırlar. anayasa lastik
    Cevapla
  • TÜKETİCİ 8 yıl önce Şikayet Et
    SEPAŞ bu günlerde daha iyi bir yol bulmuş, tüketicilerin faturalarına neredeyse %90 civarında zam gibi fatura bedeli çıkartıyor. Zalimlik gibi faturalar Ocak ayında geldi. O kadar garip ki faturanın altında kaçak elektriğin yansıtılmayacağına dair TMSF kararı yazıyor, tüketim bedeline yakın dağıtım bedeli kalemi yeni kozları.
    Cevapla
  • Murat türkoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Geçen cuma sabah 10 da işten eve geldim. Elektrikler kesmişler. Hanım ve çocuk soğuktan donmuş. Maaşı 5 de aldığım için Son ödeme tarihinde ödeyemiyorum. Tarihi değiştirin dedim olmaz dediler. Elektriği keserken hanım kesmeyin eşim maaşı bugün alıyor demiş beni ilgilendirmez demiş kesen arkadaş 40 tl kesme parasınıda eklettirdi şimdi ne olacak. Allah dan korkmaz kuldan utanmazlar yatacak yeriniz olmasın bana bu günleri yaşattınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle