Samsun'a lojistik köy kuruluyor

Samsun'a kurulması planlanan 'Lojistik Köy'ün yapımına başlanıyor.

Samsun'a lojistik köy kuruluyor
Samsun'a lojistik köy kuruluyor
GİRİŞ 04.02.2016 17:28 GÜNCELLEME 04.02.2016 17:29

Samsun ekonomisine büyük destek sağlayabilecek projelerden birisi olan “Lojistik Köy” projesinin yapım çalışmalarına başlanıyor. 

Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi’nde yaklaşık 680 dönümlük arazide yapım çalışmalarına başlanılacak olan Lojistik Köy, 43 milyon 586 bin 795 euroya mal olacak. Samsun’u uluslararası bir lojistik merkez yapmayı amaçlayan proje, bölgede yer alan firmalara lojistik depo imkanı sağlayarak, bölgesel rekabet edilebilirliği destekleyecek.

Çalışmalar 4 yıl önce başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Lojistik Köy projesinin bir an önce faaliyete geçmesini temenni ettiğini belirterek, “Samsun için bugün önemli bir gün. Bu projeye start verileli 4 yıl oldu. Avrupa Birliği projelerinde 3-4 yılın kısa bir süre olduğu söyleniyor. Hakikaten 4 yılda bu projenin bugüne geliyor olması ihale aşamasının yapılmış, yer tesliminin yapılıyor olması hakikaten çok önemli. Lojistik Köy, Samsun’un gelişmesine ve ticaretin katlanarak artmasına çok büyük katkı sağlayacak. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak işin başından beri bunu destekledik.

'Vali Mersin'den tecrübeliydi'

İlk başta bu proje başlarken Sayın Hüseyin Aksoy valimizdi. Onu burada anmamız lazım. Fikir babası diyebiliriz. Daha önce Mersin’de valilik yaptığı için orda böyle bir proje faaliyete geçirmenin tecrübesiyle bunu Samsun’da da yapabiliriz diye hem Ticaret Odamıza hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza o günlerde konuyu açmışlardı. Lojistik Köy Projesi ekonomik karşılığı büyük olacak bir projedir. Samsun için, ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.