İş adamları hendek istemiyor

Teröristlerin açtıkları hendeklerden bölgedeki iş adamları da rahatsız.

İş adamları hendek istemiyor
İş adamları hendek istemiyor
GİRİŞ 02.02.2016 13:59 GÜNCELLEME 02.02.2016 13:59

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, bölgeye huzur ve sükunun egemen olması, halkın refah içinde yaşaması için öncelikle çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, mayınların sökülmesi, silahlı unsurların şehir ve kasabaları derhal terk etmesinin elzem ve herkesin öncelikli talebi olduğunu belirtti.

ASKON, TESK, TÜMSİAD, TZOB ve TOBB temsilcileri olarak Doğu ve Güneydoğu bölgeleri illerinin meslek odaları, sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri olarak dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle bir araya geldiklerini anlatan Tezcan, özellikle son günlerde bölgede meydana gelen terör olaylarını etraflıca konuştuklarını ve tartıştıklarını söyledi.

Toplantıda ne konuşuldu?

Tezcan, terör olaylardan dolayı gündelik yaşam, ticaret ve iaşeyi olumsuz etkileyen gelişmeleri, oluşan mağduriyetleri, yaşanan hak ihlallerini istişare ettiklerini ve bütün sorunlarını büyük bir açıklıkla ortaya koyduklarını kaydetti. Başbakan Davutoğlu'nun söz isteyenleri dinlediğini dile getiren Tezcan, "Yollar önerdi, çözüm önerilerini geliştirdi, müjdeler verdi. Biz de dilimiz döndüğünce kaygılarımızı dile getirdik, çözüm yollarını önerdik. Geniş bir kesimi temsil eden bizler, bu toplantıda Sayın Başbakanımızın samimiyetini, olaylar karşısındaki duyarlılığını ve meselenin suhulet yoluyla çözümündeki kararlılığını gördük" diye konuştu.

Tezcan, bölgede huzur ve sükunun egemen olması, halkın refah içinde yaşaması için öncelikle çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, mayınların sökülmesi, silahlı unsurların şehir ve kasabaları derhal terk etmesinin elzem ve herkesin öncelikli talebi olduğunu ifade etti. Bölgede bozulan kamu düzeni yeniden tesis edildiğinde, konuşulamayacak hiçbir sorun olmadığının görüldüğünü anlatan Tezcan, halkı bu konuya duyarlı olmaya ve seslerine ortak olmaya davet etti.