Milyonlarca çalışan için kritik açıklama!

Lütfi Elvan "Bizim amacımız; Ocak sonu ya da Şubat'ın ilk haftalarında kıdem tazminatıyla ilgili tasarıyı TBMM'ye sevk etmek" dedi.

Milyonlarca çalışan için kritik açıklama!
Milyonlarca çalışan için kritik açıklama!
GİRİŞ 30.12.2015 13:50 GÜNCELLEME 30.12.2015 13:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemelerle ilgili çalışmaların ocak ayında yürütüleceğini belirterek, "Hedefimiz ocak sonu veya şubat ayının ilk iki haftasında TBMM'ye bununla ilgili tasarıyı sevk etmek" dedi. Elvan, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle EMD Genel Merkezi'nde bir araya geldi, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Kıdem tazminatına ilişkin işçi ve işveren kesiminin çekincelerinin olduğunun hatırlatılarak, "Kıdem Tazminatı Fonu üzerinden mi yeni bir tartışma başlatıldı" sorusu üzerine Elvan, kendilerinin bu konuda çalışmaları olduğunu söyledi.

"Mutlaka bir orta yol bulunacak"

Kıdem tazminatı hususunda hem işçi hem de işveren kesimini bir araya getireceklerini dile getiren Elvan, "Dünyadaki uygulamalar belli. Biz kendimizi dünyadan, gelişmiş ülkelerden soyutlayamayız. Bu alandaki düzenlemeler ortada. AB'deki düzenlemeler ortada. Bu örnekleri ortaya koyacağız. Mutlaka bu alanda bir orta yolun bulunacağına inanıyoruz. Bunu öyle ya da böyle gerçekleştireceğiz. Bu konuda kararlıyız" diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • taşeron işçi 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım hal emeniz gereken ilk iş taşeron işçilere verilen toplu sözleşme hakını uygulanız 14.09.2014 çıkan yasadaki maddleri uygulamaktır yasada diyorki asil iş yardımcı iş iş tanımını bakanlar kurulu belirler ne kadar çok çalıştırsak kardır mantığından vazgeçin bakınız vhki olarak alındık 10 yıldır tıbbi sekreterlik yapıyoruz 180 saat çalışmamız lazımken 240 saat çalışıyoruz nöbet paramız yok mesai yok aldığımız kuru 1050 tl bizlen aynı işi yapan daha az çalışan memur 3000 tl alıyor patronun lehine olan madeler bir gecede yasalaşıyor taşeron işçiye geldimi gelecek zaman kipinden başka bir yok
    Cevapla
  • grafikermahmut 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallah geçer patronlara kalacağına güzel devletime kalsın patron milleti iyilikten anlamaz ahlaksızdır elini verirsin kolunuda ister aldığın asgari ücrette gözü vardır konya kayseri antep bu ildekiler mevlam bildiği gibi yapsın
    Cevapla