Bakan Mahir Ünal: Rusya'ya gideceğiz

Turizm Bakanı Ünal, “Bize müşteri mi yok, Rus gelmezse gelmesin’ demek doğru olmaz. Rusya’daki fuara katılacağız” dedi

Bakan Mahir Ünal: Rusya'ya gideceğiz
Bakan Mahir Ünal: Rusya'ya gideceğiz
GİRİŞ 07.12.2015 03:27 GÜNCELLEME 07.12.2015 03:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Antalya’da turizmcilerle önceki gün buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, gazetecilerle bir araya geldi. Ünal, Antalya’daki ciddi altyapının turistsiz kalmasının söz konusu olamayacağını kaydetti. “Rusya pazarını kaybetmek istemiyoruz” diyen Ünal, Rus turistlere yönelik olarak ‘Gelmezse gelmesinler’ söylemlerini eleştirdi. Ünal, “Biz iki şeyi ayrı tutalım istiyoruz. Pazarımızı çeşitlendiririz, hem Antalya özelinde hem de Türkiye genelinde sorunu bu şekilde çözeriz. Bu başka şey, ama bütün bunları yaparken Rusya pazarını da kaybetmek istemiyoruz. Yani şöyle bir üslup içerisine girip, ‘Bize müşteri mi yok, Rus gelmezse gelmesin’ demek doğru bir ifade, söylem olmaz. Öncelikli olarak bir yıl sonra bu sorun çözüldüğünde bizim o pazardaki algımızla ilgili bir sorun oluşmasını istemiyoruz” dedi.

FUAR 23 MART’TA BAŞLAYACAK

Geçen yıl MITT Moscow Fuarı’na katılan Türkiye, en büyük standı açmış, yoğun ilgiyle karşılaşmıştı. Ünal bu yıl 23-26 Mart 2016 arasında yapılması beklenen fuarla ilgili, Rusya’dan herhangi bir iptalin gelmediğini belirterek, “Rusya fuarında Türkiye’nin de stant kurmasının iptaline dönük bir şey olmadı. Bize öyle bir geri dönüş olmadı. Biz de ‘Katılmayacağız’ demedik. Katılmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

SAİNT TROPEZ MODELİ GEREKİYOR

Türkiye’nin tanıtımında artık mantığın değişmesi gerektiğini belirten Ünal, Türkiyeyi tanıtmak değil artık belli bölgeleri tanıtmak gerektiğini kaydetti. Ünal, şöyle konuştu: “Saint Tropez dediğinizde insanlar bilir, ama nerede diye sorsanız... Antalya G20’de bunu yaptı. İnsanlar neyi gördüler G20’de, Antalyayı gördüler. Mesela bize dediler ki, ‘Neden burada Türkiye yazmıyor?’ Yani geleceğin dünyasında artık ülkeler rekabet etmeyecek, bölgeler ve şehirler rekabet edecekler. O yüzden tanıtımı da artık lokalleştirmek ama o lokalleşen tanıtımı entegre bir aklın yönetmesi gerekiyor.”

YORUMLAR 6
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada açacağınız standa rus askerlerin katlettiği türkmen çocukların resmini de koymayı düşünürmüsünüz
    Cevapla
  • mumin 8 yıl önce Şikayet Et
    yani illa gariban tarafta olacaksınız. adamlar kendi vatandaşlarına gitmeyin diyorlar sen ayaklarına gidip lütfen gelin gerekirse tüm masraflarınız bizden diyeceksin öyle mi... vah memletim vah uçak için de özür dilersin bu gidişle
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    sen nedersen o olsun vekilim rusların turizime katkısı ekonomik boyutu es ğeçilmemeli
    Cevapla
  • mahir 8 yıl önce Şikayet Et
    ya saçmalamışsın mahir
    Cevapla
  • Jas 8 yıl önce Şikayet Et
    Erkeklik bir yere kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle