Rusya'dan Türk gemilerine ambargo

Gemilerinin Rusya'da sıkı denetim altında olduğunu ifade eden gümrük firmaları, endişeli olduklarını belirttiler.

Rusya'dan Türk gemilerine ambargo
Rusya'dan Türk gemilerine ambargo
GİRİŞ 25.11.2015 19:56 GÜNCELLEME 25.11.2015 20:05
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna'ya ihracat için kullandığı Zonguldak Limanı'nda firmalar endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. İki ülke arasında başlayan süreçle birlikte Rusya'da bulunan gemilerinin sıkı denetim altına alındığını belirten firma yetkilileri, Rusya'nın tutumunu yakından takip ediyor.

“RUSYA GEMİLERİMİZİ ALMIYOR”

Rusya'nın gemilerini limana almadığını söyleyen gümrük firması yetkilisi Uğur Sütçü, yaşanan sürecin kendilerini fazlasıyla etkileyeceğini söyledi. Sütçü, Zonguldak Limanı'nın da gelişmelerden olumsuz etkileneceğini ifade etti. Sütçü, “Rusya gemilerimizi almıyor. Şu anda içeriye almıyor. Bekleyen gemiler var. Bir sıkıntı olacak ama bizim çalışmalarımız ağırlıklı olarak Ukrayna olduğu için Kırım'a giden gemilerimiz var. Onlarda sıkıntı yaşayacağız. Ama bizi haliyle çok etkileyecek. Putin'in açıklaması da oldukça ağır. Biz narenciye ağırlıklı ihracat yapıyoruz. Fakat Kırım'a farklı ürünler de gidiyor. Bu illa ki bizi etkiler. Rusya sadece Türkiye'ye 800 araç için izin veriyor. Zonguldak'ın zaten fazla bir geliri yok. Kömür de bitmek üzere, bu sıkıntılar Zonguldak'ın başını epey ağrıtacak” diye konuştu.

YORUMLAR 54
  • ardahanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    kapatın bogazlar
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim Anlayamadığım Çeçen lider bu kendini bilme kafir Rusya'nın yanında oluyor okadar gençlerimizin kanı var Çeçen topraklarında ben şahsen hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • yörük derki 8 yıl önce Şikayet Et
    en büyük düşmanımız iran
    Cevapla
  • ozhaserdal!!! 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin akıllı ol.Alt tarafı bir uçak abartma istersen!!!!!!
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    cok mu korkdun hemserim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle