Galatasaray ile Dumankaya arasında imzalar atıldı

Galatasaray, forma göğüs reklamı için Dumankaya İnşaat ile 2+1 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

GİRİŞ 30.10.2015 13:48 GÜNCELLEME 30.10.2015 13:57

Türk Telekom Arena'da gerçekleşen imza törenine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya katıldı.
Uğur Dumankaya toplantının başında fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu açıklayınca göğüs forma anlaşmasının devamında neler olabileceği basın mensuplarınca sıkça soruldu ve Galatasaray'ın gayrimenkul projeleri gündeme geldi. İmza töreni sırasında başkan Dursun Özbek, Uğur Dumankaya'ya bir gün önce Eskişehirspor'a frikikten mükemmel bir gol atan kaptan Selçuk İnan'ın, maçta giydiği formayı hediye etti.
Galatasaray bu sponsorluk anlaşmasından bu yıl 9 milyon TL, gelecek sezon 10 milyon TL gelir elde ederken, üçüncü yıl opsiyon kullanılırsa 11 milyon TL kazanacak. Bu anlaşma sadece Türkiye Ligi maçlarında geçerli olacak ve Sarı-Kırmızılı kulüp Şampiyonlar Ligi'nde başka sponsor reklamını formasında taşıyacak.
Başkan Dursun Özbek sponsorluk anlaşması töreninde soruları yanıtlarken, spor kulüplerinin gayrimenkullerini değerlendirmesinin tüm dünyada uygulandığına dikkati çekti ve Galatasaray'ın gayrimenkul projelerine ağırlık vereceğini belirterek şunları söyledi. "Futbol kulüpleri büyük para hareketinin olduğu organizasyonlardır. Zaman zaman darboğaza düşebilirler. Kulüpler sıkıntılı süreçte gayrimenkullerini en işi şekilde değerlendirerek çıkarlar, biz de böyle yapacağız. Ama bu anlaşma Galatasaray'ın gayrimenkulleri üzerine bir anlaşma değildir. Sadece kendilerine danışabiliriz. Geçen yıl forma reklamından toplam 33 milyon TL gelir elde etmişiz. Bu yılki anlaşma 42 milyon TL civarında. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya rağmen rakamda artış var. Mecidiyeköy'deki otel inşaatımız da hızla ilerliyor, tahminimce 10 ay sonra hizmete açılacak ve işletmeci firmaların tekliflerini değerlendirmeye başladık."

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek imza töreni sırasında yaptığı konuşmada, “Galatasaray, Türk futbolunda ilklerin ve enlerin takımı. En çok şampiyon olan, en çok kupa kazanan takım. Uluslararası arenada UEFA kupası ve Süper Kupa’nın sahibi... Bu başarıları köklü geçmişinden gelen eşsiz birikimi sayesinde elde etti. Üzerine inşa edildiği sağlam temellerin değerini hep bildi, onlara sahip çıktı. Bugün de burada gelecek adına Dumankaya İnşaat ile yeni bir temele birlikte harç koyuyoruz. Bu işbirliğinin her iki taraf için de hayırlı olmasını, bizleri yeni başarılara taşımasını diliyorum” dedi.

Hem gönülden sevdiği spor kulübüne hem de Türk futboluna katkıda bulunmak için sponsorluk anlaşmasına imza attıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya “Umarım her iki taraf için de hayırlı olur” dedi.

Dumankaya sözlerine şöyle devam etti. “Sektörümüzün önde gelen markalarından biri olarak, futbol camiasının öncü markası Galatasaray ile dinamik yapımıza uyum sağlayan önemli bir anlaşmaya imza attık. Biz, sporun bireysel ve toplumsal gelişime büyük katkısı olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu anlaşma ile sporun gelişimine destek verirken, stratejik ortağımız Galatasaray’a da en üst düzeyde katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Desteklemekten gurur duyduğumuz bir takım olan Galatasaray’ın hem Türkiye’de hem de uluslararası platformda başarılarını arttırarak devam etmesini diliyoruz. Dumankaya İnşaat olarak bu süreçte katkıları ve iş birliklerinden dolayı Galatasaray Spor Kulübü’ne teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu.