60 ton domates tarlada çürümeye bırakıldı

Tokat’ın Pazar ilçesinde 5 çocuk babası 50 yaşındaki Ahmet Peker, kendisine ait araziye ektiği domatesleri satamayınca çürümeye bıraktı.

60 ton domates tarlada çürümeye bırakıldı
60 ton domates tarlada çürümeye bırakıldı
GİRİŞ 22.10.2015 16:50 GÜNCELLEME 22.10.2015 16:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Pazar ilçesine bağlı Ovayurt köyünde çiftçilikle uğraşan Ahmet Peker, her yıl olduğu gibi bu yıl da kendisine ait 70 dönüm arazine başta domates olmak üzere biber ve patlıcan ekti. Yetişen domateslerini toplamak için Batman’dan gelen 15 tarım işçisi ile birlikte ürünlerini toplamaya başlayan Peker, son günlerde artan terör olayları dolayısıyla Doğu’dan nakliyecilerin gelememesi ve daha önce ihrac ettiği Suriye ve Irak’ta yaşanan iç karışıklık sebebiyle bu bölgelere domates satamayınca, büyük zarara uğradı.

Bir süre sonra satış yapamayınca domateslerini toplamaktan vazgeçen Peker, yaklaşık 300 bin TL zarara uğradı. Yanında çalışan işçilerin parasını veremeyen Peker, domatesleri toplamaktan vazgeçince, tarladaki yaklaşık 60 ton domates çürümeye başladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Geredeli 8 yıl önce Şikayet Et
    kurban tut bir ikk kamyon pazar baslarinda 1 tl den versen çoktan biterdi. allah kolaylik sabir versin.
    Cevapla
  • Veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne istiyor toprağina bedavadan gübre olarak kullanmiş...... Bu tellak"cı işini biliyor.....
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    İç pazarda neden satmamış axaba. Biz domatesi 3 tl den alıyoruz 1 kilo 1 kilo devlet bi düzenleme tapamaz mı bu duruma ?
    Cevapla
  • ben 8 yıl önce Şikayet Et
    kim ugrasacak kardes
    Cevapla