24-22 ayar Altın Bilezik alış satış 27.10.2015

Kapalıçarşı'da altın gram fiyatları ne kadar? 22 ayar Altın bilezik gram fiyatı kaç para oldu?

24-22 ayar Altın Bilezik alış satış 27.10.2015
24-22 ayar Altın Bilezik alış satış 27.10.2015
GİRİŞ 27.10.2015 08:10 GÜNCELLEME 27.10.2015 08:11

24-22 ayar Altın bilezik gram fiyatı kaç para? Altın fiyatları düşecek mi artacak mı? Altın sert düştü, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları ne kadar oldu? İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı haber7.com'da

ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARINI TIKLA ÖĞREN 

ALTIN

ÇEYREK ALTIN

Merkez Bankası'nda ne kadar altın ve para var?

Hangi ülkede daha çok altın var?

`Altın fiyatlarını seçim belirleyecek`

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, 1 Kasım seçimleri sonrasında ortaya çıkabilecek olası bir belirsizliğin altın fiyatlarını yükseltebileceğini savundu.

Altın fiyatlarının 107 ile 112 lira arasındaki fiyatlarda oynadığını belirten Oda Başkanı Oğuz Başman, bu hareketlenmeyi Rusya’nın Suriye meselesi ve Çin’deki devalüasyonuna bağladı.
 
Türkiye’nin ons bazında altın fiyatlarında belirleyici olmadığını anlatan Başman, "Geçen hafta ons bazında bir gerileme oldu. Bunda Rusya’nın Suriye meselesine karşı ülkelerin düşüncelerine karşı katı durmaması. Bu bölge açısından rahatlatıcı, pozitif bir hareketlenme oldu. İç piyasada ise Türkiye’nin 7 Haziran seçimleri sonrasında dolar fiyatlarının artmasına bağlı olarak altın fiyatları yükseldi. 1 Kasım seçimleri sonrasında Türkiye’de 7 Haziran seçimleri sonrası belirsizlik ortamında olduğu gibi dolar fiyatlarında artış olursa, altın fiyatlarında da yükselme olacaktır" dedi.

’DÜĞÜN SEZONU OLUMLU GEÇTİ’

Ramazan ve Kurban Bayramı arasında kuyumcular için düğün sezonunun olumlu geçtiğini de vurgulayan Başman, "Bu yıl iki bayram arasında altın sezonunda hareketlenmelerin olduğunu söyleyebiliriz. 

Müşterilerimizin geçmiş yıllara göre düşen bir alım gücü var. Önceki yıllarda ilimize gelen gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi oluyordu ama artık onlar da pek rağbet etmiyor. Ancak biz yine kuyumcular olarak ilerisi için umutluyuz" diye konuştu.

Gram altın iki haftanın dibinde!

Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı 107,4 lira ile son 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Çeyrek altın ise 2 günde 3 lira birden eridi.

Güne 108,70 lira seviyelerinden yatay başlayan altının gram fiyatı, dolar TL'deki düşüş eğiliminin devam etmesi ve altının ons fiyatındaki yatay seyrin etkisiyle Kapalıçarşı'da 107,40 liraya kadar gerileyerek 9 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

ÇEYREK 2 GÜNDE 3 LİRA ERİDİ
 
Çeyrek altın ise 2 günde 3 lira birden eridi ve 174 liraya geriledi. 

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faizlerde ve para politikasında değişikliğe gitmemesine karşın Başkan Mario Draghi'nin, parasal genişlemenin öngörülen tarihten sonra da devam edebileceği ve mevduat faizlerinin düşürülmesinin tartışıldığını söylemesinin ardından küresel risk iştahının ve TLvarlıklara ilginin arttığı görülüyor. 

TL'nin dolar ve avro karşısında yükselişe geçmesi ile dünkü düşüş eğilimini sürdüren altının gram fiyatı, böylece iki günde yaklaşık yüzde 2 değer kaybetti. Altının gram fiyatı dün 110,15 lirayı gördükten sonra, uluslararası piyasada altının ons fiyatının gerilemesiyle yüzde 1'e yakın düşmüş ve günü 108,60 liradan tamamlamıştı. Şu dakikalarda altının gram fiyatı 107,60 lira seviyelerinde dengelenmeye çalışıyor, altının ons fiyatı ise 1.168 dolardan işlem görüyor. 

ALTININ GRAMINDA 106 LİRA SEVİYELERİ GÖRÜLEBİLİR

Analistler, küresel piyasalarda parasal genişlemenin beklenenden daha uzun sürebileceğine ilişkin açıklamaların risk iştahını artırdığını ve gelişmiş ülke varlıklarına satış, gelişen ülke varlıklarınaalış getirdiğini vurguluyor. Altının gram fiyatının 107,50 liranın atında kapanması durumunda teknik olarak 106 lira seviyesinin gündeme gelebileceğini dile getiren analistler, altının ons fiyatında ise 1.160 dolar düzeyindeki önemli desteğin test edildiğine dikkati çekiyor. 

Kapalıçarşı'da çeyrek altın şu dakikalarda 169,77 liradan, cumhuriyet ata lira ise 706,84 liradan alınıyor.

Altın fiyatları son 10 yılın zirvesinde

Güvenli liman olarak görülen altın son 10 yılın en yüksek fiyatı gördü.

Kurban Bayramı sonrası yükselişe geçen altın fiyatlarının, altın bozduran vatandaşlara yaradığını ve kendi satışlarının durduğunu belirten kuyumcular, altın fiyatlarının son 10 yılın en yüksek fiyatı olduğunu belirttiler.

Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Volkan Demir, altının yükselişini sürdürdüğünü belirterek, "Tüketicinin genellikle her zaman korunaklı, güvenli liman olarak gördüğü altının son yıllarda tasarruf aracı olarak görülmesi, bu nedenle altın fiyatlarının yükseliş yakalandığında eldeki altının bozdurulması durumu yaşanıyor. Altındaki yükseliş Kurban Bayramı sonrasında yaşanmaya başladı. Bir ara az miktarda düşüş olduysa da sonra yine yükselmeye başladı. Son bir haftadan bu yana da kuyumcuların halktan altın alma işlemi ciddi miktarda kayda değer şekilde yükseliş gösterdi. Altın fiyatların yükselmesi elinde altını olan ve bir yerlere yatırım yapacak olan insanlar için altın bozdurmak büyük bir fırsat oldu. Bayram sonrası altındaki artış 3 ile 7 lira arasında” dedi.
 
  “ALTIN BOZDURMAK İÇİN KUYUMCULARA AKIN VAR”
 
  Turkuaz Kuyumculu Mağaza Satış Sorumlusu Uğur Akça ise, son günlerde altın fiyatlarındaki artışı fırsat bilen vatandaşların yastık altındaki altını bozdurmak için adeta kuyumculara akın  ettiğini söyledi. Akça, "Fiyatların yükselmesi satışlarımızı da büyük oranda etkiledi. Altın alan az, ama altın bozduran çok. Bayram sonrasındaki altındaki bu artış nedeniyle ihtiyaç sahiplerinin zamanında yatırım için altıkları altınların bir kısmını ihtiyaçlarını karşılamak için bozdurduğu görüşündeyim” diye konuştu.

 

Gram rekor kırdı, çeyrek zirveyi zorluyor!

Altın çıldırdı. Altının ons fiyatı 3 ayın zirvesine ulaşırken, yurt içinde de gram altın 111 liraya ulaşarak rekor kırdı. Kapalıçarşı`da 183 liradan satılan çeyrek altın ise 185 liralık rekorunu zorluyor.

Altın fiyatları Fed'in faiz artırımını erteleyeceği beklentisiyle yükselişine devam ederek ve 3 ayın zirvesine ulaştı.

 Altının ons fiyatı 1.177 dolara kadar tırmanırken, yurt içinde de rekor geldi.

ÇEYREK DE REKORA KOŞUYOR!

Ağustos ayı sonunda 110 lirayı aşarak tarihi zirvesini gören gram altın 111 liraya ulaşarak rekor tazeledi. Kapalıçarşı'da 183 liradan satılan çeyrek altın ise 185 lira olan zirvesine çok yakın seyrediyor.

4 GÜNDE 12 LİRA ARTTI

Öte yandan son 4 günlük süreçte çeyrek altın 12 lira birden yükseldi. 

Altın 7 haftanın zirvesinde!

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Fed`in faiz artırımının zamanlamasına çevirmeleri ile birlikte 7 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. 

Altının onsu 1.166 doları gördü, çeyrek altın ise 180 lirayı zorluyor.

Altın, Barclays Plc'nin, Fed'de politika yapıcıları arasında faiz kararı konusundaki bölünmenin faizartırımı ihtimalinin düşük olduğu anlamına geldiğini kaydetmesinin ardından, yatırımcıların Fed'in bu yıl faiz artırımı ihtimalini değerlendirmeleri ile birlikte, yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Altının onsu 0.9 yükselişle ons başına 1,166 dolara çıkarak .24 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, yurt içinde de altın fırladı.
 
Altın uçuyor! Çeyrek 1 günde 3 lira arttı

Altın fiyatları dün akşam açıklanan Fed tutanaklarından faiz artışında aceleci olunmayacağı sinyalinin gelmesiyle adeta uçuşa geçti. Altının onsu yüzde 1'e yakın artarak 1.153 dolara çıkarken, yurt içinde de altın yükselişte.

SADECE 1 GÜNDE 3 LİRA ARTTI

Yurt içinde dolardaki gevşemeyle bu artış gram altına çok yansımadı. Gram altın Kapalıçarşı'da yüzde 0.04 artışla 107.40 liradan satılırken, çeyrek altın ise adeta uçuyor. Dün Kapalıçarşı'da 171 liradan satılan çeyrek altın bugün yüzde 2.77 yükselişle 174 liradan satılıyor.

Altın nedir?

Altın parlak sarı, yoğun, havadan, sudan etkilenmeyen ve ticari değeri çok yüksek bir metaldir. Kimyasal element olarak simgesi Au’dur ve Latince "aurum"un kısaltmasıdır.

Altında ayar ne anlama gelir?

Mücevhercilikte ve altın para basımında kullanılan altın alaşımlarının ayarları ülkeden ülkeye değişmektedir. Türkiye’de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18 ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın, arı ya da bir başka deyişle saf altındır ve 1000 milyemdir (miligramdır). 18 ayar içindeki has altın 750 milyem, 14 ayar içindeki has altın ise 585 milyemdir.

Has altın gram fiyatı nasıl hesaplanır?

1 ons altın fiyatı / 31,1034768 formülü bize 1 gram altının fiyatını vermektedir.

Çeyrek altın kaç ayar ve kaç gramdır?

Halk arasında sıkça kullanılan diğer bir adı da "küçük altın"dır. 22 ayar 1,75 gramdır. Has altın olarak karşılğı 1,605 gramdır.

Yarım, Tam (Ziynet) ve Ata Cumhuriyet Altını kaç ayar ve kaç gramdır?

Yarım altın 22 ayar 3,50 gramdır. Has altın olarak karşılığı 3,21 gramdır. Tam yani diğer bir adıyla Ziynet altın ise 22 ayar 7,00 gramdır. Has altın olarak karşılığı 6,42 gramdır. Ata Cumhuriyet Altını 22 ayar 7,20 gramdır. Has altın olarak karşılığı 6,60 gramdır.

Gremse altının değeri nasıl hesaplanır?

Bu altının diğer bir adı da 2,5 luk altındır. 10 çeyrek altına veya 5 adet yarım altına eşittir.

Reşat ve Hamit altın nedir?

Reşat altın Osmanlı altınlarıdır. Bunlar eski Osmanlı devleti zamanlarından kalan altınlardır. Reşat döneminde (hicri 1327) basılmıştır.

Hamit altın ile Reşat altın, aynı fiyata sahiptirler ve ikisinin arasında görünüşleri haricinde herhangi bir farklılık gözlemleyemezsiniz. En büyük farkları budur. Bununla birlikte ikisini birbirinden ayıran bir diğer özellikte Hamit altının II.Abdülhamid döneminde yani hicri 1293 senesinde basılmış olmasıdır.

1 ons altın kaç gramdır?

Dünya standartlarında 1 ons altın 31,1034768 gramdır.