Ayçiçeği çekirdeklerini karayolunda kurutuyorlar

İnegöl Belediyesi tarafından iki mahalle arasında kalan yol, çekirdek kurutma işlemi için bir aylığına üreticilere tahsis edildi

Ayçiçeği çekirdeklerini karayolunda kurutuyorlar
Ayçiçeği çekirdeklerini karayolunda kurutuyorlar
GİRİŞ 19.08.2015 18:42 GÜNCELLEME 19.08.2015 18:42

Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçilerin üretttiği ayçiçeği çekirdekleri, belediyenin tahsis ettiği iki mahalle arasındaki karayolunda kurumaya bırakıldı.

Ahmet Türkel Çevre Yolu'nun Deydinler ile Ortaköy mahalleleri arasında kalan yaklaşık 12 bin metrekarelik bölümü, ayçiçeği çekirdeklerinin kurutulması için çiftçilere tahsis edildi. Çift yönlü olarak trafiğe kapatılan yolda kurutma işlemi başladı.

İlçede yaklaşık 6 bin 500 ton yağlık, 2 bin 500 ton çerezlik çekirdek üreten çiftçilerin yoğun talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen tahsis işlemi bir ay geçerli olacak.

Üreticilerden Halil Adak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yer tahsisinden dolayı belediye yetkililerine teşekkür etti.

Çekirdeklerin çadırda 3 günde, asfalt üzerinde ise 8 saatte kuruduğunu belirten Adak, şöyle konuştu:

"Bu alanı bize veren yetkililerimizden Allah razı olsun ama burası bize yetmiyor. Çevre yolunun öbür tarafını da verseler daha iyi olur çünkü burada 3 aile kurutma yapabiliyor. Diğer çiftçi arkadaşlarımız sıkıntı yaşayacak. Yetkililerimizden çevre yolunun diğer bölümünü de açmalarını istiyoruz. En fazla 15 gün bize yeter. Diğer taraf açılırsa 6-8 aile daha kurutma yapabilir."

KAYNAK: AA