Dalında kilogramı 90 kuruş, markette tanesi 1 lira

Muğla'nın Dalaman ilçesinde limonun kilogramı dalında 90 kuruşa satılırken, marketlerde ise 4 ila 10 lira arasında alıcı buluyor

Dalında kilogramı 90 kuruş, markette tanesi 1 lira
Dalında kilogramı 90 kuruş, markette tanesi 1 lira
GİRİŞ 19.08.2015 11:02 GÜNCELLEME 19.08.2015 11:17

Mutfakların vazgeçilmez narenciye ürünü limonun dalında kilosu 90 kuruşa alıcı buldu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait arazide yetiştirilen limonlar, açık artırma usulüyle ihaleye katılan firmalara, kilogramı 90 kuruştan satıldı. Marketlerde ise limonun kilogram fiyatı 4 ila 10 lira arasında değişiyor, bir başka ifadeyle tanesi 1 liradan satılıyor.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, gazetecilere yaptığı açıklamada, kışın sert geçmesi nedeniyle limonda rekoltenin düşük olduğunu söyledi.

Bölgedeki marketlerde limonun kilogramının 4 lira civarında olduğunu belirten Çöllü, "İstanbul'da bu fiyat 10-12 liraya kadar çıkıyor. Bölgede ortalama 40 bin ton limon hasat ediliyordu. Bu yıl 10 bin ton civarında limon olur. Rekolte çok düşük. Çiftçi, kilosunu 1 liradan satarsa ancak masrafı karşılar" dedi.

- "Ürünler erken kesilmemeli"

Çöllü, ürünlerin sulanmadan hasat edilmesinin yurtiçi ve yurtdışında olumsuz sonuçlar doğurduğunu bildirdi.

 Limonun, suyu için alındığını ifade eden Çöllü, "İçerisindeki su oranı düşük limonu alan memnun olmuyor. Yurtdışına gittiği zaman da bölge limonunun adı kötüleniyor. İnşallah bu yıl erken kesim olmaz" diye konuştu.

KAYNAK: AA