Fethiye'de imal edilen milyon dolarlık yat "Miami yolcusu"

Muğla'nın Fethiye ilçesine özgü tasarımı ile 1 milyon dolara mal edilen yat, kasım ayında Miami'de düzenlenecek tekne fuarında sergilenecek

Fethiye'de imal edilen milyon dolarlık yat "Miami yolcusu"
Fethiye'de imal edilen milyon dolarlık yat "Miami yolcusu"
GİRİŞ 18.08.2015 12:43 GÜNCELLEME 18.08.2015 13:25

Fethiye'de imal edilen ve Meksikalı işadamı tarafından satın alınan yat, ABD'nin Miami kentinde düzenlenecek tekne fuarında görücüye çıkarılacak.

Karagözler mevkisindeki tersanede Kemal Atılay Gür tarafından 10 ayda el işçiliğiyle yapılan yat, 1 milyon dolara Meksikalı işadamı Guillermo Woodward'a satıldı.

Göcek Mahallesi'ndeki Marinturk Marina'ya getirilen "Dueno Del Mar" isimli yat, vinçle denize indirildi. Yat, son kontrolleri yapıldıktan sonra kasım ayında Miami'de düzenlenecek bot fuarında sergilenecek.

Meksikalı işadamı Guillermo Woodward, gazetecilere yaptığı açıklamada, güzel bir yat aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Yatın el işçiliğiyle yapılmasının kendisi için çok önemli olduğuna işaret eden Woodward, "Yatı çok beğendim. Bundan sonra da bu tür yat alışverişlerimiz devam edecek ve güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Bu teknemizi kasım ayında Miami'de düzenlenecek bot fuarında görücüye çıkartacağız" dedi.

Yatı imal eden Gür ise 2009'dan bu yana Fethiye'de el yapımı teknelerle ilgilendiğini ifade etti. 19 metrelik yatın tamamen el yapımı olduğunu vurgulayan Gür, "İlçemizde yapılan bir yatın yurtdışında rağbet görmesi her şeyden önemli. Bu tekne, uluslararası sulara gönderdiğimiz dördüncü teknemiz olacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA