MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı Kırdar:

"Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Zayıf da olsa bir koalisyon ihtimali ya da yeni bir seçim konusundaki belirsizlik devam ederken, tesadüf olmadığına inandığımız gelişmeleri de endişeyle izliyoruz"

MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı Kırdar:
MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı Kırdar:
GİRİŞ 17.08.2015 20:05 GÜNCELLEME 17.08.2015 20:29

 Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şube Başkanı Yılmaz Kırdar, "Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Zayıf da olsa bir koalisyon ihtimali ya da yeni bir seçim konusundaki belirsizlik devam ederken, tesadüf olmadığına inandığımız gelişmeleri de endişeyle izliyoruz" dedi.

Kırdar, derneğin şube binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde artan terör olayları ve maksatlı yayınlarla adeta iş dünyasının hedef alınarak yıpratılmaya çalışıldığını savundu.

 Yaşananların belirsizliği körüklediğini ileri süren Kırdar, şöyle konuştu:

"Ülkemizin kalkınması, dürüst girişimcilerin yatırımlarıyla sağlanacaktır. Bunu sağlayacak işletmelerin büyümesi, kar elde etmesi, ortaklarının da bu kardan kanuni hakları çerçevesinde tasarrufta bulunmaları, iş hayatının temelidir. Kazancın kaynağı temiz olduğu sürece, nereye tasarruf edildiği, kazanç sahibinin takdiridir. Bunun, itham edilerek sorgulanması, iş hayatını tedirgin eder, şevkini kırar. Bu taciz, siyaset üzerinden yapılırsa, işadamının siyasete yaklaşımını ve siyasetle ilişkisini de zedeler. Sonunda, iş hayatından kopuk bir siyasi ortam ve anlayışı da beraberinde getirir."

KAYNAK: AA