Kaleseramik'te ince işler kadınlara teslim

 Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik A.Ş'nin Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki fabrikasında, 2007'de bu yana üretilen mutfak ve banyo mobilyalarının ince işlerini kadınlar yapıyor.

Kaleseramik'te ince işler kadınlara teslim
Kaleseramik'te ince işler kadınlara teslim
GİRİŞ 17.08.2015 11:38 GÜNCELLEME 17.08.2015 11:38

Fabrika Müdürü Ozan Kayaoğulları, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007'nin temmuzunda kurulan fabrikada mutfak ve banyo mobilyaları üzerine üretim yaptıklarını belirterek, çalışanların yüzde 30'unu oluşturan kadınların, tesisin ince işçilik bölümünde görevli olduğunu söyledi.

Bu tür ürünleri genelde kadınlar kullandığı için ince işçiliği kendilerine teslim ettiklerini vurgulayan Kayaoğulları, "Yapılan işlerin bitme aşamasında son kontrollerini kendilerine yaptırıyoruz. Onlar daha dikkatli. Yüzeydeki ince işlerde, zımpara, parlatma ve rötuş onlara teslim. Çünkü kadınların mobilyalara farklı bakış açısı var" dedi.

Yılda 5 bin takım mutfak eşyası, 30 bin set banyo mobilyası ürettiklerini belirten Kayaoğulları, satışlarının yüzde 10'unu, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kayaoğulları, 75 dönüm üzerine kurulu, 15 bin metrekarelik alanda günde tek vardiya üretim yaptıklarını ifade ederek, "Halen 103 çalışanımız var. Ülke düzeyinde 240 bayimiz bulunuyor. Her yıl, İstanbul'daki 2-3 bin konuta mutfak ve banyo mobilyası veriyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA