AESOB Başkanı Sevimçok:

"Her şey dahil sistem yüzünden her gün çöpe atılan yiyecek ve içeceğin hesabı dahi bilinemiyor ve sistem bu haliyle israfı tetikliyor"

AESOB Başkanı Sevimçok:
AESOB Başkanı Sevimçok:
GİRİŞ 12.08.2015 14:25 GÜNCELLEME 12.08.2015 14:25

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, otellerde uygulanan her şey dahil sistemin hem yiyecek ve içecek israfını tetiklediğini hem de esnafa büyük zarar verdiğini savundu.

Sevimçok, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya başta olmak üzere turizm bölgelerinde uygulanan her şey dahil sistemin uygulanmasına belli bir standart getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Otel ve tatil köylerinde müsrifliğe yol açan bu uygulamanın yiyecek ve içecek israfını tetiklediğini iddia eden Sevimçok, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sistem turizm bölgelerindeki esnafa da büyük zararlar veriyor. Bu sistemin uygulandığı merkezlerdeki esnafın kazancı yarı yarıya düşüyor. Ayrıca her şey dahil sistem yüzünden her gün çöpe atılan yiyecek ve içeceğin hesabı dahi bilinemiyor ve sistem bu haliyle israfı tetikliyor. Sistemle ilgili yapılan araştırmalarda her şey dahil sistemi ile otele giren bir müşteri yedi öğün yemek yiyor ve normalde yiyebileceğinin üç katını alıyor, bu gıdaların büyük bir bölümü yenmemiş olarak çöpe atılıyor. Dünyanın bir çok yerinde açlık ve sefalet kol gezerken yapılan bu israfın bir an önce önüne geçilmesi gerekiyor."

KAYNAK: AA