Çukurova çiftçisinin mısırda fiyat beklentisi

Çukurova'da çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO), mısır alım fiyatını açıklamasını bekliyor.

Çukurova çiftçisinin mısırda fiyat beklentisi
Çukurova çiftçisinin mısırda fiyat beklentisi
GİRİŞ 12.08.2015 12:12 GÜNCELLEME 12.08.2015 12:12

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde mısır hasadının başlamasıyla çiftçiler, 6 aylık emeklerinin karşılığını almaya başladı. Dönümden ortalama bin 300 kilogram ürün alan çiftçiler, bu yıl hasattan memnun.

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine, bu yıl mısır tarlalarında önemli hastalığa rastlanmadığını belirterek, hava şartlarının serin ve yağışlı gitmesinin hem kaliteyi hem de verimi artırdığını ifade etti.

Çukurova'da ağustosta başlayan mısır hasadının hava şartlarına bağlı olarak iyi gitmesiyle bu yıl verimin yüzde 15-20 artmasını beklediklerini vurgulayan İspir, "Geçen yıla göre bu yıl mısır ekiminde yüzde 20 artış oldu. Verimde yüzü gülen çiftçi, fiyatta da aynı sevinci yaşamak istiyor. TMO'dan, mısırın kilogramının 70 kuruşun üzerinde alınacağının açıklanması halinde çiftçi sevinecek" dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser de hava şartlarına bağlı olarak mısırda birinci ürün hasadının başladığını ve çiftçilerin ilk hasattan memnun olduğunu söyledi.

Mısır hasadının başlamasıyla ilçe ekonomisinin canlanacağını ifade eden Özeser, "Kadirli’de 200 bin dönümde mısır ekildi. İklimin önceki yıllara göre iyi geçmesi mahsulün de iyi olmasını sağladı. Çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Onların sevinci bizi de mutlu ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından geçen yıl mısırın kilogramı 64 kuruştan alındı. Bu yıl ise kilogramı 70-75 kuruş arasında bekliyoruz. Çiftçilerimiz bu yıl umarım iyi kazanç elde ederler" diye konuştu.

KAYNAK: AA