Şekerbank'tan MATSO üyelerine "Karekodlu Çek" uygulama desteği

Şekerbank Manavgat Şubesi Müdürü Yıldıray Özkan, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş'ı makamında ziyaret etti.

Şekerbank'tan MATSO üyelerine "Karekodlu Çek" uygulama desteği
Şekerbank'tan MATSO üyelerine "Karekodlu Çek" uygulama desteği
GİRİŞ 07.08.2015 12:32 GÜNCELLEME 07.08.2015 16:47

Ziyarete, MATSO Meclis Üyesi ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Baykal Özden ve Şekerbank Manavgat Şubesi Müdür Yardımcısı Arif Vural da katıldı.

Yıldıray Özkan, ziyarette Başkan Boztaş'a Şekerbank'ın bankacılık uygulamaları hakkında bilgi verdi. Banka olarak "Karekodlu Çek" uygulamasına geçtiklerini anlatan Özkan, oda üyelerinin bu uygulamadan faydalanabileceğini söyledi.

Bu sistem ile ticaret hayatında önemli bir yer tutan çeklerin Şekerbank ile artık daha güvenli olacağını vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

"Çekle yapılan ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi için Kredi Kayıt Bürosu tarafından geliştirilen Karekodlu Çek Projesi'ni Türkiye'de ilk defa Şekerbank olarak hayat geçirdik ve müşterilerimize bu hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz. Müşterilerimize tahsilatlarını daha güvenli hale getirerek, ticaret işlemlerini kolaylaştırılan karekodlu çekleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz." 

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş da iş dünyasının en büyük sıkıntılarından birinin çekler olduğunu, uygulama ile çekte riskin sona erdiğini söyledi.

Karekodlu çek uygulaması ile çeki verenin her türlü bilgisini çeki alan kişinin cep telefonu ile karekodu okutarak görebileceğini ifade eden Boztaş, "Çeki alan kişi, çeki veren kişinin ne kadar ödediğini, protestolu senedi olup olmadığını, kredi kartı borcunu, doğalgaz borcu gibi daha birçok detayı görebilecek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL