Kilden yaptıkları ürünlerle 27 ülkeyi "güzelleştiriyor"

SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta, 9 yıl önce kurduğu tesiste kili işledikten sonra kozmetik sektörüne sunan firma, ürünlerini 27 ülkeye ihraç ediyor.

Kilden yaptıkları ürünlerle 27 ülkeyi "güzelleştiriyor"
Kilden yaptıkları ürünlerle 27 ülkeyi "güzelleştiriyor"
GİRİŞ 07.08.2015 11:42 GÜNCELLEME 07.08.2015 13:37

Sivas Organize Sanayi Bölgesinde 2 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren kozmetik firması, kilden cilt, saç, el ve vücut bakımı ürünleri ile diş macunundan oluşan 126 çeşit ürün üretiyor.

Sivaslı iş adamı Ünal Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikasında 20'si üretimde, 90'ı pazarlamada olmak üzere 110 kişiyi istihdam ettiğini söyledi. Karaca, uzun süren bilimsel çalışmaların ardından Türk kültüründe yeri bulunan, temizleyici ve güzellik materyali olarak kullanılan kili tesislerde işledikten sonra "Dermokil" adıyla kozmetik sektöründe piyasaya sunduklarını anlattı. 

Kozmetik fabrikasında tamamen doğal kilden 126 çeşit ürün ürettiklerini ifade eden Karaca, 27 ülkeye ihracat yaptıklarını bildirdi.

Karaca, eczane, market ve parfümeriler olmak üzere binlerce noktada ürünlerinin satıldığını dile getirerek, "Başta Avrupa ülkeleri ve Çin bizim için çok önemli bir pazar. Çin'de büyüyen bir firmayız. Çin'de 10 tane mağazamız var. Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkeleriyle ilgili ciddi bir çalışmamız var ve 50 mağaza açmayı planlıyoruz. Suudi Arabistan'da 3 mağazamız açılmış durumda. Ürünlerimiz ciddi anlamda talep görmekte" diye konuştu.

Ürünlerinin içerik açısından son derece etkili olduğunu savunan Karaca, "Ürünlerimiz doğal ve organik yapıya sahip. Maskelerimiz, lokomotif ürünlerimizden bir tanesi. İddiamız şu, yüz maskelerimiz ilk kullanımda 10 dakikada etkili çözüm sunuyor. Bu sonucu klinik testler anlamında elde ettik" diye konuştu. 

- "Kullandıkça güzelleştiren tek materyal kildir"

Karaca, ürünlerinin fiyat açısından da son derece uygun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk aile bütçesine uygun yapıda fiyat yapılandırmamız var. Çok pahalı ürün çok iyi ürün algısını tüketicilerin üzerinden atması lazım. Doğal, kullanılmış, denenmiş ve hikayesi olan ürünlerin daha etkili olduğunu, fiyatın sadece vicdanı bir yapı olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Özelikle ithal ürün olursa, pahalı da olursa daha iyi ürün anlamı çıkmamalı. Geçmişi ve hikayesi olan, kimyasallığı az olan ve kullandıkça güzelleştiren tek materyal kildir. İnsanlığın doğuşunun toprak ve sudan var olduğunu düşünürsek insan DNA'sına en uygun materyal yine kildir."

Türkiye'de kozmetik sektöründe marka olmanın çok zor olduğunu ifade eden Karaca, Sivas'tan uluslararası bir marka çıkarttıkları için gururlu olduklarını aktardı. 

Karaca, amaçlarının kilin doğal faydalarını insanlarla buluşturmak olduğunu, yaptıkları bu çalışmayla Türk kültürünü de dünyaya tanıttıklarını söyledi.

Ürünlerinin taklit edilmesinden de yakınan Karaca, "Türkiye'de hem taklit ediliyoruz hem de takip ediliyoruz. Uluslararası markalar anlamında takip ediliyoruz, yerel anlamda da taklit ediliyoruz" diye konuştu. 

KAYNAK: AA