İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya:

"Ülkemizin geneli açısından baktığımızda işsizlik sorunundan ziyade aslında nitelikli bir işçi sorumuz söz konusudur"

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya:
İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Uzunkaya:
GİRİŞ 05.08.2015 19:28 GÜNCELLEME 05.08.2015 19:38

 Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "Ülkemizin geneli açısından baktığımızda işsizlik sorunundan ziyade aslında nitelikli bir işçi sorumuz söz konusudur" dedi.

Ordu İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak'ı ziyaret eden Uzunkaya, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Uzunkaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'nun kendileri açısından önem arz eden illerden biri olduğunu söyledi. 

Kurum olarak tüm illerin adeta röntgenini çekmek suretiyle iş gücü piyasasının taleplerini karşılamak için mesai harcadıklarını vurgulayan Uzunkaya,  "Ülkemizin geneli açısından baktığımızda işsizlik sorunundan ziyade aslında nitelikli bir işçi sorumuz söz konusudur. İş bulamayan açısından baktığınızda işsizlikten yakınmakta. İş gücü piyasasına baktığınız zaman da aradığı nitelikte, vasıfta işçiyi bulamamaktan yakınmaktadır" diye konuştu.

Türkiye'de, nitelikli iş gücü eksikliğinin hissedildiğini dile getiren Uzunkaya, şunları kaydetti:

"İşte İŞKUR burada devreye giriyor. İş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek için gerek iş başı eğitimleri, gerek meslek edinme eğitimleri, gerek girişimcilik eğitimleri ve kursları vermek suretiyle nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bu yılın şu dönemi itibariyle baktığımız zaman, bin 500 civarında arkadaşımızın bu eğitimlerden istifade ettiğini görmekteyiz. Bizin Türkiye'de ön plana çıkardığımız, seslendirdiğimiz veya seslendirmemiz gereken asıl önemli husus şudur, iş arayanlar kadar iş verenler de eleman bulamamaktan yakınmaktadır. Bundan dolayı iş arayan çocuklarımızın bir mesleğinin olması lazım. Bir konuda iş başı eğitimine sahip olması lazım. İŞKUR olarak çok önemli derecede bütçemizi ve imkanlarımızı seferber ettiğimiz hadise budur."

KAYNAK: AA