Yalova Belediye Başkanı Salman:

"Yılın ilk 6 aylık verilerine bakıldığında kentimize 16 bin 203 ton sebze ve meyve girmiştir"

Yalova Belediye Başkanı Salman:
Yalova Belediye Başkanı Salman:
GİRİŞ 05.08.2015 17:13 GÜNCELLEME 05.08.2015 19:30

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Yılın ilk 6 aylık verilerine baktığımızda kentimize 16 bin 203 ton sebze ve meyve girmiştir" dedi.

Salman, yaptığı açıklamada, Yalova Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin sadece kente değil Orhangazi, Gemlik ve İznik gibi yerlere de hizmet verdiğini belirtti. Halin fiziki anlamda ihtiyaca cevap veremez bir duruma geldiğini ifade eden Salman, şunları kaydetti: 

"Yılın ilk 6 aylık verilerine baktığımızda kentimize 16 bin 203 ton sebze ve meyve girmiştir. Hal içerisinde bulunan kantarda 2015 yılının ocak-haziran aylarında 3 bin 719 aracın tartım işlemi gerçekleştirilmiştir. Diğer taraftan halimizin, kentimizin konumu ve fiziki şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda kapasite anlamında yeterli olmadığını açıkça söyleyebiliriz. Daha iyi hizmet vermek adına yeni bir hal yerinin tahsisi için çalışmalarımıza başladık ve halle ilgili önümüzdeki en az 50 yılı kapsayacak detaylı bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu süreçte burada iş yeri bulunan esnaf arkadaşlarımızla da sık sık bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyor, yeni yapılacak yeri ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlıyoruz."

KAYNAK: AA