Kayseri'nin vergi rekortmeni belli oldu

Geçen yıl bir milyon 763 bin 500 lira gelir vergisi veren Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Kayseri'nin vergi rekortmeni olduğunu açıkladı

Kayseri'nin vergi rekortmeni belli oldu
Kayseri'nin vergi rekortmeni belli oldu
GİRİŞ 04.08.2015 10:18 GÜNCELLEME 04.08.2015 10:18

Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Kayseri'nin gelir vergisi rekortmeni olduğunu bildirdi.

Boydak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılı vergilendirme döneminde bir milyon 763 bin 500 lira gelir vergisi vererek birinci olduğunu belirtti.

Listenin ilk 6 sırasında Boydak ailesi mensuplarının bulunduğunu kaydeden Boydak, tüm mükelleflere teşekkür etti, başarılarının devamını diledi.

Kayseri'de en çok vergi veren kişi olarak gurur duyduğunu bildiren Boydak, "Vergi ödemede mütevazilik olmaz. Bu bizim vatan borcumuz. Türk vatandaşları olarak milliyetçiliğimizin de en önemli göstergesi. Eğer bir devlet, kendi kaynaklarıyla gelişiyor ve vatandaşlarına hizmetlerini iyi götürebiliyorsa iyi bir ülke, yoksa gelişmemiş ülke oluyor" ifadelerini kullandı.

Türk halkının son yıllarda vergi konusunda bilinçlendiğini belirten Boydak, bunun yeterli olmadığını kaydetti.

Boydak, özellikle gelir vergisi alışkanlığının daha da artması gerektiğine değindi.

Gelişmiş ülkelerde doğrudan vergilerin daha fazla olduğunu kaydeden Boydak, Türkiye'de ise dolaylı vergilerin ağırlığının daha yüksek olduğunu bildirdi.

Boydak, bundan sonra da kazançlarının vergilerini ödeyeceklerini ifade ederek, bunun yanı sıra birçok sorumluluk projesine de imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA