TOKİ'den Dilovası'na 915 konut

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Dilovası'nda 915 konutluk projenin yerel mimari ve mahalle konseptinin izlerini taşıyacağını bildirdi.

TOKİ'den Dilovası'na 915 konut
TOKİ'den Dilovası'na 915 konut
GİRİŞ 31.07.2015 16:27 GÜNCELLEME 31.07.2015 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ olarak yöresel mimariden esinlenerek, yatay bir anlayışla inşa ettikleri projelerinin sürdüğünü belirtti.

Konut üretimine sadece barınma olarak bakmadıklarına anlatan Turan, "Yeni dönemde içerisinde parkların, caddenin, esnafın, caminin, yürüyüş yolunun olduğu farklı bir konsepte geçtik. Dilovası Projesi, mahalle konsepti ile komşuluk ilişkilerine katkı yapacak, komşuluk ilişkileri canlandıracak" ifadesini kullandı.

 

Turan, projenin sosyal olanaklarıyla geleneksel yaşam tarzını yansıtacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Dilovası'nda hayata geçireceğimiz 915 konutluk proje, yerel mimari ve mahalle konseptinin izlerini taşıyacak. Mevcut doğaya uygun, 2-3 katlı geleneksel Türk evi mimarisi, blokların cephelerinde modern mimariye uygun alüminyum korkuluklar ile geleneksel ve modern mimarinin harmanlandığı bir uygulama olacak. Yüklenici firmayla sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı. En kısa sürede konutların yapımına başlanacak." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • fakire konut yokmu 8 yıl önce Şikayet Et
    hani fakire fukaraya ev yapacaktiniz ne oldu.bulundugu illerdeki ev fiyatlarinin tavan degerine ev yapmak fakire ev yapmak deyildir.ak partiye gonul veren biri olarak tokinin fakire fukaraya biraz daha fazla ev yapmasini istiyor.
    Cevapla