Petrol fiyatları yön arayışında

Brent petrolün varil fiyatında dar bantta sıkışık bir seyir izlenirken, art arda 4'üncü işlem gününde de yön arayışı sürüyor

Petrol fiyatları yön arayışında
Petrol fiyatları yön arayışında
GİRİŞ 22.07.2015 15:32 GÜNCELLEME 22.07.2015 15:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Brent petrolün varil fiyatı 56,3-57,3 dolar dar bandındaki seyrini 4'üncü güne taşırken, analistler destek veya dirençlerdeki kırılmanın yön tayini açısından önemli olduğuna işaret ediyor.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, Yunanistan'a ilişkin gelişmeler, Çin'de büyümeye yönelik endişelerin artması ve devam eden İran'la nükleer müzakerelerin etkisiyle 7 Temmuz'da 55 dolar sınırına gerilemiş ve bu tarihten sonra da en yüksek 59,63 doları görmüştü.

İran'la müzakerelerde anlaşma sağlanması ve dolardaki yükselişle satış baskısı altında kalmasına karşın, Çin piyasasındaki volatilitenin (oynaklığın) nispeten azalmasından destek bulan Brent petrolün varil fiyatında, art arda 4'üncü işlem gününde de yatay bir seyir izleniyor.

Brent petrolün varil fiyatı, güne 56,96 dolardan başlarken, uluslararası piyasada güçlenen dolarla birlikte şu dakikalarda 56,62'den işlem görüyor.

Analistler, Brent petrolün teknik olarak 56,3-57,3 dolar dar bandında sıkışık bir seyir izlediğine dikkati çekerek, kırılma noktasının yön tayini açısından belirleyici olabileceğini dile getiriyor.

Brent petrolün varil fiyatı için yukarı yönlü hareketlerde 57,7 - 58,6 doların direnç olarak izleneceğini aktaran analistler, 56,3 dolar desteğinin altında kalıcılık sağlanması durumunda ise 55 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) açıkladığı petrol stoklarının azalış beklentilerinin aksine 2,3 milyon varil artmasının ardından 50 doların altına gerilerken şu dakikalarda 50,30 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bugün ABD Enerji Bakanlığı (DOE) tarafından açıklanacak stok verilerinin fiyatlar üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Masum Köylü 8 yıl önce Şikayet Et
    1$ bile olsa da varili biz en düşük 3 tl den aliriz.
    Cevapla
  • Masum Köylü 8 yıl önce Şikayet Et
    Ama ne hikmetse mazot ve benzin hala 110 dolarken satilan seviyede gibi millete satiliyor. Cok merak ediyor petrol 1$ olsa bize kaca satar devlet mazotu.
    Cevapla