Pamukkale'ye Arap turist beklentisi

MUSTAFA DERMENCİOĞLU - UNESCO dünya miras listesindeki "beyaz cenneti", şifa dağıtan termal su kaynakları, antik kentleriyle turizmde ön plana çıkan Denizli'nin, Arap dünyasından turist çekmesi için tanıtım çalışmaları devam ediyor. 

Pamukkale'ye Arap turist beklentisi
Pamukkale'ye Arap turist beklentisi
GİRİŞ 16.07.2015 12:10 GÜNCELLEME 16.07.2015 15:29

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin geniş bir turizm çeşitliğine sahip olduğunu, bunlar arasında termal su kaynakları, Pamukkale ve antik kentlerin ön plana çıktığını belirtti. 

Pamukkale'nin dünyanın her bölgesinden turist çektiğini, son yıllarda özellikle Uzakdoğu'dan turistlerin büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Korkmaz, farklı destinasyonlar sunma yönünde çalışmaların sürdüğünü bildirdi. 

Ortadoğu'daki turizm pazarına önem verdiklerini, Arap turistin bölgeye olan dikkatini çekmek için de girişimlerinin bulunduğunu aktaran Korkmaz, "Dubai'deki uluslararası turizm fuarına Denizli olarak katıldık, Ortadoğu ülkelerinden bölgemize önemli sayıda ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. İranlı bir yatırımcımız bölgemizde turizm yatırımı başlattı" dedi.

- "Dubai fuarında ciddi görüşmeler ve işbirliği yapıldı"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli'nin 5. yatırım bölgesi ilan edildikten sonra bir cazibe merkezi haline geldiğini, yatırımcıyı çektiğini, sağlık turizminde hizmet veren önemli merkezlerin faaliyete geçtiğine işaret etti.

Bölgeye Arap turistin ilgisini artırmak amacıyla Dubai'de katıldıkları fuarında önemli görüşmeler ve işbirlikleri sağladıklarını vurgulayan Şen, şunları kaydetti:

"Fuarda Denizli'nin, Pamukkale'nin tanıtımını yaptık. Bursa ciddi anlamda Ortadoğu'dan Arap turist alıyor. Kentimizin ve Pamukkale'nin tanıtıldığında özellikle Ortadoğu piyasasından Bursa kadar yabancı ziyaretçi çekeceğine eminiz. Ortadoğu'da yayınlanan Türk dizilerinin Denizli bölgesinde çekilmesinin tanıtım açısından önemli olacağına inanıyoruz. Pamukkale bölgemizde devam eden projeler içerisinde İranlı bir yatırımcının otel inşaatı devam ediyor. Nitelikli yatak sayımızı bu tesis de artıracak. Bu otelin faaliyete geçmesiyle Ortadoğu pazarından ilginin de artacağını tahmin ediyoruz."

- "Türkiye'ye gelen turist sayısının artacağını düşünüyorum"

DENTUROD Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Karakan, dünyada eşi benzeri olmayan ve ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Pamukkale'nin, şifa veren termal suların ve tarihe ışık tutan antik kentlerin yer aldığı, yamaç paraşütü ve balon turlarıyla farklı etkinliklerin sergilendiği Denizli'nin, turistin yoğun ilgisini çektiğini, her yıl turist sayısının artığını belirtti. 

Ortadoğu ülkelerine yönelik sürdürülen tanıtım çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını, ziyaretçi sayısında hissedilir bir kıpırdanma yaşandığına değinen Karakan, "Özellikle Dubai'den, Abu Dabi'den, Kuveyt'ten gelen turist sayısında artış var. Bu misafirlerimiz uzun süre kalıyorlar ve özellikle termal sulardan yararlanıyorlar. Tabii ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenen ülkelerin turistlerinde ise azalma var. Bu ülkelerden ülkemize gelen turist sayısı azalsa bile diğer ülkelerden gelen turist sayısıyla bunu telafi etmeye çalışıyoruz" dedi.

Karakan, Türkiye'ye gelen turist sayısının  2015-2016 sezonunda artacağına inandığını belirterek, "Türkiye birçok turizm ülkesinden daha ekonomik, görülmesi gereken birçok güzellikleri var. Bunun yanında daha kaliteli, daha iyi imkanlar sunuyor. Onun için ben 2015-2016 sezonunun daha iyi olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA