Direkt uçuşlar Bodrum'a gelen İranlı turisti artıracak

ALİ BALLI - Özel bir havayolu şirketinin Tahran-Bodrum arasında direkt uçuş seferlerini başlatmasıyla ilçeye gelen İranlı turist sayısında artış sağlanması hedefleniyor. 

Direkt uçuşlar Bodrum'a gelen İranlı turisti artıracak
Direkt uçuşlar Bodrum'a gelen İranlı turisti artıracak
GİRİŞ 16.07.2015 11:26 GÜNCELLEME 16.07.2015 11:26

Tahran-Milas-Bodrum Havalimanı arasında özel bir havayolu firması tarafından haftanın bir günü direkt uçuş başlatıldı. İlk seferle geçen hafta 152 İranlı turist, Bodrum'a geldi. Direkt uçuşlar sayesinde Bodrum'a gelen İranlı turist sayısında yüzde artış sağlanması için çalışma yapılıyor. İlçeye geçen yıl 7 bin civarında İranlı turist gelmişti. 

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Dengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapacakları çalışmalarla bölgedeki otellerin doluluk oranını sezon boyunca yukarı çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda İran'dan direkt uçuş başlatılmasının sektör için önemli bir kazanç olduğunu vurgulayan Dengiz, "İranlı turistler daha önce İzmir üzerinden geliyordu. Seyahat acentelerinin çalışmaları sonucunda Bodrum'a direkt uçuşlar başladı" dedi.

Küresel sorunlar nedeniyle turizm sektörünün sıkıntılı bir sezon geçirdiğine değinen Dengiz, Ukrayna ve Rusya krizlerinin Türkiye'ye de sıkıntı yaşattığını, bu yüzden alternatif ülkelere yönelmeleri gerektiği konusunda düşünceleri bulunduğunu bildirdi.

Dengiz, bu kapsamda bazı çalışmalar başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"İranlı turistlerin sadece beş yıldızlı otellerde değil, dört yıldızlı, üç yıldızlı oteller ve pansiyonlarda konaklaması için de çalışma yürüteceğiz. Önümüzdeki süreçte İran'a gitmeyi planlıyoruz. Sonrasında da İran'dan seyahat acentelerini misafir edeceğiz. Bodrum'u tanıtacağız. Bodrum'un sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmadığını, tarihi yerlerini göstereceğiz. Otelleri, pansiyonları göstereceğiz. Güzel sonuç alacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte hedefimiz ilçemize gelen İranlı turist sayısını yüzde 50 artırmak."

Dengiz, bundan sonraki çalışmalarını Lübnan ve Çin pazarlarında yoğunlaştıracaklarını söyledi. 

- "Direkt uçuşlar İran pazarını hızlı şekilde yukarıya çekecek" 

İran'dan direkt uçuşla gelen turistlerin konakladığı otelin genel müdür yardımcısı Mustafa Yamakoğlu da İranlı turistlerin ramazanın başlangıcıyla tesislerdeki boş odaları doldurma açısından iyi bir alternatif oluşturduğunu ifade etti.

Bu sezon Bodrum’un turist çekme konusunda sıkıntıları bulunduğunu bildiren Yamakoğlu, "İran pazarı ile birkaç yıldan bu yana artan bir grafikle çalışıyoruz. Direkt uçuşlar da bu grafiği daha hızlı şekilde yukarı çekeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İranlı turistlerin önceden Milas-Bodrum Havalimanı'na direkt gelemediğini, başka şehirlerden transferler yapıldığını, bunun da memnuniyeti azalttığına işaret eden Yamakoğlu, direkt uçuşlarla İran'ın önemli bir alternatif olacağını düşündüklerini söyledi.

Yamakoğlu, İranlı turistlerin en ufak şeylerden mutlu olduklarını, çok farklı istekleri bulunmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sadece kendi kültürleriyle ilgili bir şarkı söylenildiği zaman bile mutlu oluyorlar. Küçük şeylerden mutlu olan, bizim çok memnun kaldığımız bir misafir grubu olduğunu söyleyebiliriz. Şu an beş yıldızlı otelleri tercih ettiklerini biliyoruz. Ramazanın bitmesiyle iç pazardaki pay artacağı için İranlı turistlerin farklı otellere dağılacağını tahmin ediyorum. Direkt uçuşların ilçedeki tüm tesislere fayda sağlayacağını düşünüyorum."

KAYNAK: AA