Termal'de bayram tatili yoğunluğu

Yalova'nın, doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla ünlü, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi gösterdiği ilçesi Termal'de, Ramazan Bayramı tatili öncesi tesislerin rezervasyonlarındaki doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı.

Termal'de bayram tatili yoğunluğu
Termal'de bayram tatili yoğunluğu
GİRİŞ 16.07.2015 11:24 GÜNCELLEME 16.07.2015 11:27

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yılın her mevsiminde ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Yabancı turistlerin tamamına yakınının Arap ülkelerinden gelenler olduğunu belirten Atik, "Termal'de şimdiden rezervasyonlarımız yüzde 100'e yaklaştı. Allah izin verirse yine bu bayram hem ilçe insanımıza hem gelen turistlerimize en üst seviyede hizmetlerimizi sunacağız" dedi.

Atik, 2014 yılı turist geceleme sayısının 800 bin olarak gerçekleştiğini anlattı.

Bunun 200 bininin yabancı turistlerden oluştuğunu dile getiren Atik, 2015'te geceleme sayısında 1 milyonu aşmayı umduklarını ifade etti.

Termal gibi 3 bin nüfuslu bir ilçenin 1 milyon geceleme sayısını yakalamasının çok önemli olduğunu vurgulayan Atik, şöyle konuştu:

"İnsanlarımız burada sağlık acısından kaplıcaya gider, ormanda yürüyüş yapar. Tabii Termal'de gürültü yoktur. Sivrisinek ve karasinek yoktur. Oksijen vardır. Yeşil vardır. Doğa vardır. Trafiğin keşmekeşliği yoktur. Dolayısıyla Termal insanımız ve Termal'e gelen insanlarımız bu güzelliklerden sorunsuz bir şekilde faydalanır. Termal'de her köşe bir cennettir. Termal'e gelmeden insanların, 'Tatile gittim, dinlendim' deme şansı yok. Atatürk'ün evinin yanı sıra burada açık ve kapalı havuzdan, sıcak ve soğuk su şelalemizden, derelerimizden, manzaralarımızdan, seyir tepelerimizden, orman içi yürüyüş alanlarımızdan bol bir şey yok. Özellikle doğayla tarihle ilgili eski Roma ve Bizans'tan itibaren son dönem dahil tarihe tanıklık etmiş birçok alanımız ve mekanımız mevcut. Turizm işletmelerimiz mevcut. Pansiyonlarımız, apartlarımız mevcut. Dolayısıyla Termal'de insanların özellikle çocuk çocuğuyla yani ailece çok rahat bir ortamda, çok sağlıklı, huzurlu ve emniyetli bir ortamda tatil geçirebilme şansları bugün, yarın ve her zaman olacak."

- "Türkiye'deki Ortadoğulu 10 turistten 8'i Termal'e geliyor"

Atik, yazları daha çok Arapların, kışları ise Ortadoğu ülkelerinden ziyaretçilerin ve Rusların Termal'e geldiği bilgisini verdi.

Özellikle Ortadoğu insanının ilgisinin yoğun olduğuna dikkati çeken Atik, "Türkiye'ye adım atan her Ortadoğulu turistin 10'undan en az 8'i Termal'e geliyor. Bu hem Termal'in güzelliği hem de Ortadoğu insanımızın Termal'i sevmesinden kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

 
KAYNAK: AA