Gaziantep 5. OSB, doğalgaza kavuştu

Gaziantep OSB Başkanı Nakıboğlu: "Beşinci bölge ile Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi alanına ulaştık"

Gaziantep 5. OSB, doğalgaza kavuştu
Gaziantep 5. OSB, doğalgaza kavuştu
GİRİŞ 05.07.2015 13:04 GÜNCELLEME 05.07.2015 13:04

Geçen yıl arsa tahsisinin yapıldığı Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) doğalgaz alt yapısı tamamlanarak sanayicilerin hizmetine sunuldu.

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Temmuz 2014'te ihalesi yapılan 5. bölgenin altyapı çalışmaları kapsamında sürdürülen doğalgaz şebekesinin tamamlandığını belirtti.

Sanayicilere en iyi hizmeti vermek için çaba gösterdiklerini aktaran Nakıboğlu, şunları kaydetti:

"Beşinci bölge ile Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesi alanına ulaştık. Gaziantep sanayisi her yerde parmak ile gösteriliyor. Bizler de sanayicilerimizin daha iyi şartlarda, daha kaliteli üretim yapmaları için çalışıyoruz. 5. bölge arsa tahsisinin hemen ardından yatırım yapmak için altyapı çalışmalarının tamamlanmasını bile beklemeden inşaat çalışmalarına başlayan 100'den fazla sanayicimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak mevcut altyapı çalışmalarımızı sözleşme tarihinden evvel tamamladık. 5 milyon dolar harcadığımız doğalgaz alt yapı çalışmasında 15 adet bölge istasyonu yaptık. Şubat ayında kısmı geçici kabulü yapılarak, gaz arzı sağlanan 5. bölgemizde Haziran 2015 itibarıyla bütün sanayicilerimiz doğalgaz kullanımına başlayabilecek."

OSB'de aralarında Türkiye'deki lider birçok markanın da olduğu 850 firmanın faaliyet gösterdiğini ifade eden Nakıboğlu, her geçen gün büyümeye devam ettiklerini vurguladı.

Gaziantep'in ekonomideki hedeflerini sürekli geliştiren, girişimcilik ruhuna sahip iş adamlarıyla dolu olduğuna dikkati çeken Nakıboğlu, "Allah izin verirse havaalanı yolundaki eski sanayi sitesi de OSB olacak. Ayrıca 'Besi OSB' projemiz ve Polateli gibi oldukça büyük OSB çalışmamız da devam ediyor. Sadece Polateli OSB'nin büyüklüğü yaklaşık 20 milyon metrekare olacak. Bunları da faaliyete geçirdiğimizde açık ara farkla yine lider olacağız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA