Enflasyon rakamlarının yankıları

KSO Başkanı Zeytinoğlu: - "Enflasyondaki beklenen kırılma, gecikmeli de olsa tarla ürünlerinin pazara inmesiyle gerçekleşti"

Enflasyon rakamlarının yankıları
Enflasyon rakamlarının yankıları
GİRİŞ 03.07.2015 18:11 GÜNCELLEME 03.07.2015 18:11

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, enflasyondaki beklenen kırılmanın gecikmeli de olsa tarla ürünlerinin pazara inmesiyle gerçekleştiğini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) haziranda aylık bazda yüzde 0,51 düşerken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nin (Yİ-ÜFE) ise yüzde 0,25 artış gösterdiğini kaydederek, yıllık enflasyonun tüketici fiyatlarında yüzde 7,20, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 6,73 olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Gıda grubunda aylık bazda gerçekleşen yüzde 2,79'luk ciddi gerilemenin enflasyonun düşmesindeki başlıca faktör olduğuna dikkati çeken Zeytinoğlu, "Enflasyondaki beklenen kırılma, gecikmeli de olsa tarla ürünlerinin pazara inmesiyle gerçekleşti. Bu arada, kur etkisiyle ham petrol fiyatlarında hafif yukarı yönlü hareket yaşansa da ikincil ürünlerin fiyatlarına yansıma dozu sınırlı kalmıştır" ifadesini kullandı.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Merkez Bankasının faiz politikası üzerinde etkili olan enflasyon oranındaki gerilemenin öngörülen bir gelişme olduğunu belirterek, "Enflasyondaki düşüşün devam etmesi halinde Merkez Bankasının faiz oranlarını yeniden gözden geçirmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA