Yunanistan'daki kriz, pazarı da vurdu

Ayvalık'ta perşembe günleri kurulan semt pazarına, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan alışverişe gelenlerin sayısında büyük düşük yaşandı

Yunanistan'daki kriz, pazarı da vurdu
Yunanistan'daki kriz, pazarı da vurdu
GİRİŞ 03.07.2015 13:47 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:49

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde perşembe günleri kurulan semt pazarına, Midilli Adası'ndan alışverişe gelenlerin sayısı, Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin etkisiyle azalınca esnaf olumsuz etkilendi.

Perşembe pazarı, sadece Ayvalık değil, civar ilçeler ve Midilli Adası'na kadar uzanan geniş bir alana hizmet sunuyor. Giyim, meyve, sebze ve mutfak eşyası gibi ürünlerin satıldığı semt pazarına bölge halkı kadar ucuz olduğu gerekçesiyle Midilli'den gelen Yunanlar da büyük ilgi gösteriyor. Birçok Yunan vatandaşı, yıllardır ev ihtiyaçlarını perşembe pazarından karşılıyor.

Son dönemde perşembe pazarına gelen turist sayısı, Yunanistan'daki ekonomik krizin etkisiyle büyük oranda azaldı. Pazar esnafından Özgür Mete, Yunanistan'daki kriz nedeniyle Ayvalık piyasasında da durgunluk yaşandığını belirtti.

İşlerinin perşembe günleri pazara gelen Yunanlılar sayesinde hareketlendiğini ifade eden Mete, "Perşembe günleri yüzlerce kişi geliyor, hatırı sayılır para bırakıyorlardı. Bu hafta gelen sayısının çok düştüğünü gözlemledik. Sonuçta paranın olmamasından, bankalardan çekilememesinden turistler alışverişe gelemedi. Harcama yapamıyorlar. Onlar harcama yapamadığından bizim işlerimiz azaldı" dedi.

DAHA SIKI PAZARLIK YAPMAYA BAŞLADILAR

Mete, gelenlerin de eskisine oranla daha sıkı pazarlık yaptığını anlattı. Pazar sokağında deri işi yapan Şaban Çalışkan, "Yunanistanlıların cebinde para olmayınca alışveriş de yapamıyorlar. Ülkelerindeki krizin bir an önce sona ermesini onlar kadar Ayvalık esnafı da dört gözle bekliyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA