Altının gramı ne kadar Gram altın fiyatı kaç para?

Altın fiyatları düşecek mi artacak mı? Çeyrek, yarım, tam altın fiyatları ne kadar oldu? Altının gramı çeyrek yarım altın fiyatı ne oldu?

Altının gramı ne kadar Gram altın fiyatı kaç para?
Altının gramı ne kadar Gram altın fiyatı kaç para?
GİRİŞ 10.07.2015 09:19 GÜNCELLEME 10.07.2015 09:19

Altının gramı ne kadar? Gram altın fiyatı ne kadar? Çeyrek Altın fiyatları düşecek mi artacak mı? Altın sert düştü, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları ne kadar oldu? 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 100,85 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 673,00 lira oldu.

ALTIN VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARINI TIKLA ÖĞREN 

ALTIN

ÇEYREK ALTIN

Merkez Bankası'nda ne kadar altın ve para var?

Hangi ülkede daha çok altın var?

Altın yeniden düşüşe geçti

Altın, Yunanistan krizinin yoğunlaştığı bir ortamda, yatırımcıların dikkatlerini Fed'in faiz artırımının zamanlamasına çevirmeleri ile birlikte, son üç gün içinde ilk kez aşağı yönde hareket etti.

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,167.14 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 13:01'de 1,167.40 dolara geldi. Fiyatlar Pazartesi günü yüzde 0.6 kadar yükseldikten sonra, güçlenen doların Yunanistan krizinden dolayı gelen güvenli liman alımlarına ağır basması sonucu kazancının büyük bölümünü geri verdi ve yüzde 0.1 yükselişle günü tamamladı.

Barclays Plc, Yunanistan'ın eurodan çıkma riskine fazla tepki vermeyen altının şimdi temel rolünün, ABD faiz artırımının zamanlaması ve olasılığının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Yüksek borçlanma maliyetleri ve güçlenen dolar, yatırımcısına genelliklşe yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. Euro Bölgesi maliye bakanları ve liderleri, Yunan seçmenlerin kemer sıkma tedbirlerine "hayır" demesinin ardından, Salı günü acil toplanıyor.

Singapur'da Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, "Altının, piyasalardaki tedirginliğe rağmen, yükü kaldıramadığına ilişin artan işaretler var," dedi ve "Altın fiyatlarının, yılbaşından bu yana, faiz artırımına ilişkin spekülasyonlara bağlı hareketine dair sıkıcı realite devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bir ayın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Endeks son bir yılda, ABD'nin 2006'dan bu yana yapacağı ilk faiz indirimine ilişkin spekülasyonların etkisi ile yüzde 18 sıçradı.

Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,166.50 dolara indi. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.4 düşüşle 232.70 yuana (ons başına 1,165.67 dolar) kadar indikten sonra, fazla değişmeyerek 233.65 yuanda kaldı.

Spot gümüş yüzde 0.4 düşerek ons başına 15.686 dolara indi. Platin, Pazartesi günü ons başına 1,048.28 dolar ile altı yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından yüzde 0.2 gerileyerek 1,061.65 dolara düştü. Palladyum yüzde 0.2 düşerek ons başına 681.57 doalra geriledi ve düşüşünü dördüncü güne taşıdı.

 

Altın üretimi yüzde 55 oranında azaldı

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün bu yılın ilk 5 ayında ürettiği cumhuriyet altını, geçen yıla göre yüzde 55 azaldı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün bu yılın ilk 5 ayında ürettiği cumhuriyet altını miktarı geçen yıla göre yüzde 55 düştü.

AA muhabirinin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 6 milyon 296 bin 583 çeyrek, yarım, tam, Ata lira ve beşlik altın basımı gerçekleştirildi.

Bunlardan 4 milyon 801 bin 920'si çeyrek, 665 bin 815'i yarım, 749 bin 853'ü tam, 81 bin 158'i Ata lira, 837'si ise beşlikten oluştu.

Bu yılın mayıs sonu itibarıyla altın üretimi, geçen yıla göre yüzde 55 düşüşle 2 milyon 849 bin 483 olarak gerçekleşti.

Bu dönemde 2 milyon 195 bin 390 çeyrek, 346 bin 480 yarım, 279 bin 837 tam, 27 bin 32 Ata lira, 744 beşlik altın basıldı.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, altın sektörünün durgun seyrine devam ettiğini belirterek, özellikle ramazanda işlerin durma noktasına geldiğini kaydetti.

Darphanenin, piyasadan gelen siparişe göre basım yaptığını, yaşanan düşüşün üretimi de etkilediğini vurgulayan Başman, "Geçen yıl işlerimiz bu yıla nazaran yine iyi sayılırdı. Piyasada yaprak kımıldamıyor. Özellikle fiyatların aniden düştüğü dönemde altın taleplerine yetişemez olmuştuk. Bu yıl fiyatlarda geçtiğimiz yıl gibi dalgalanmalar olmuyor ancak genel seçimler, ramazan, hükümet belirsizliği derken insanlar ellerindeki parayı ya da altını saklamayı tercih ediyor. Biz satış yapamayınca darphaneye de sipariş veremiyoruz. Bu da üretimi eksi yönde etkiliyor" diye konuştu.

Ramazan`da kuyumcular `0` çekiyor!


İzmir`de, özellikle nişan, düğün ve sünnet törenlerinin yapıldığı yaz sezonunu dört gözle bekleyen kuyumcularda, Ramazan ayı nedeniyle durgunluk yaşanıyor.

İşyerinin kapısı önünde müşteri yolu gözleyen kuyumcu esnafı, sezon bitmeden önce işlerin açılmasını bekliyor. Kemeraltı Çarşısı'ndaki kuyumcu esnafından Osman Coşgun, Ramazan ayı dolayısıyla nikah, düğün ve nişanlarda düşüş olduğunu belirterek, "Ramazan, yaz aylarına geldiğinden birçok kişi düğünleri bayram sonrasına erteliyor. 

Havaların sıcak olmasından dolayı çarşıya alışverişe gelen de olmuyor. Sektör olarak bu durumdan olumsuz yönde etkilenirken, hala hükümetin kurulamaması ve belirsizlik de bunun daha fazla hissedilmesine neden oluyor. Bayrama bir hafta kala işlerin açılmasını umut ediyoruz" dedi.

Kemeraltı Görkem Kuyumculuk'un sahibi Hüseyin Nas, satışların seçimden önce durduğunu ve Ramazan ayının gelmesi ile birlikte işlerin iyiden iyiye kesildiğini belirterek, "5 aydır işler iyi gitmiyor. Büyük bir durgunluk yaşıyoruz. Zaten düğün mevsimlerinin yoğun olduğu temmuz , ağustos ve eylül aylarında iş yapıyorduk. Temmuz ayında bir yandan oruç bir yandan sıcaklar kayıpla gidiyor. Sadece önümüzde iki ayımız kaldı. Kimse önünü göremiyor, alışveriş de yapmıyor. Tek umut hükümetin kurulması ve piyasaların açılması" dedi.

Altın nedir?

Altın parlak sarı, yoğun, havadan, sudan etkilenmeyen ve ticari değeri çok yüksek bir metaldir. Kimyasal element olarak simgesi Au’dur ve Latince "aurum"un kısaltmasıdır.

Altında ayar ne anlama gelir?

Mücevhercilikte ve altın para basımında kullanılan altın alaşımlarının ayarları ülkeden ülkeye değişmektedir. Türkiye’de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18 ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın, arı ya da bir başka deyişle saf altındır ve 1000 milyemdir (miligramdır). 18 ayar içindeki has altın 750 milyem, 14 ayar içindeki has altın ise 585 milyemdir.

 

Has altın gram fiyatı nasıl hesaplanır?

1 ons altın fiyatı / 31,1034768 formülü bize 1 gram altının fiyatını vermektedir.

Çeyrek altın kaç ayar ve kaç gramdır?

Halk arasında sıkça kullanılan diğer bir adı da "küçük altın"dır. 22 ayar 1,75 gramdır. Has altın olarak karşılğı 1,605 gramdır.

Yarım, Tam (Ziynet) ve Ata Cumhuriyet Altını kaç ayar ve kaç gramdır?

Yarım altın 22 ayar 3,50 gramdır. Has altın olarak karşılığı 3,21 gramdır. Tam yani diğer bir adıyla Ziynet altın ise 22 ayar 7,00 gramdır. Has altın olarak karşılığı 6,42 gramdır. Ata Cumhuriyet Altını 22 ayar 7,20 gramdır. Has altın olarak karşılığı 6,60 gramdır.

Gremse altının değeri nasıl hesaplanır?

Bu altının diğer bir adı da 2,5 luk altındır. 10 çeyrek altına veya 5 adet yarım altına eşittir.

Reşat ve Hamit altın nedir?

Reşat altın Osmanlı altınlarıdır. Bunlar eski Osmanlı devleti zamanlarından kalan altınlardır. Reşat döneminde (hicri 1327) basılmıştır.

Hamit altın ile Reşat altın, aynı fiyata sahiptirler ve ikisinin arasında görünüşleri haricinde herhangi bir farklılık gözlemleyemezsiniz. En büyük farkları budur. Bununla birlikte ikisini birbirinden ayıran bir diğer özellikte Hamit altının II.Abdülhamid döneminde yani hicri 1293 senesinde basılmış olmasıdır.

1 ons altın kaç gramdır?

Dünya standartlarında 1 ons altın 31,1034768 gramdır.