Halkbank ile BTSO arasında kredi protokolü

Protokol ile BTSO üyeleri uygun faiz oranı ve vade seçenekleriyle kredi kullanma fırsatına sahip oldu

Halkbank ile BTSO arasında kredi protokolü
Halkbank ile BTSO arasında kredi protokolü
GİRİŞ 01.07.2015 18:59 GÜNCELLEME 01.07.2015 18:59

Halkbank ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında, oda üyelerine uygun faiz oranı ve vade seçenekleriyle kredi kullanma fırsatı sunan protokol imzalandı.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, BTSO hizmet binasında gerçekleştirilen protokol imza töreninde, Türkiye'de, "KOBİ bankacılığı" denilince akla ilk gelen banka olarak meslek örgütleriyle işbirliği yaptıklarını, sanayi ve ticaret odalarının üyelerine bu çerçevede çok uygun şartlarda kredi kullandıran ilk ve tek banka olma konumlarını sürdürdüklerini söyledi.

Taşkesenlioğlu, Halkbank ile BTSO arasında bugün imzalayacakları protokolle odaya kayıtlı tüm firmalara uygun şartlarda kredi seçeneği getirileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün imza attığımız protokol ile BTSO üyelerine finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 12 aya varan vade seçeneğiyle kredi kullanma imkanı sağlayacak. BTSO üyeleri, 100 bin liraya kadar kredi seçeneklerinden aylık 0,75, yıllık yüzde 9 olarak belirlenen cazip faiz oranlarıyla yararlanabilecekler. Bununla birlikte KOBİ sanayi tanımına giren firmalar, protokol kapsamındaki kredileri kullanırken sektörümüzde sadece Halkbank'a tanınmış bir ayrıcalık olan yüzde 5 BSMV muafiyetinden yararlanma imkanına da sahip olacaklardır. 2014 yılında imzaladığımız protokol ile Bursa'da 358 firmaya 31,4 milyon lira destek kredisi verirken, 247 firmaya da 653 bin lira fuar destek kredisi sağlamıştık. Yaklaşık 117 bin 500 esnaf, KOBİ ve büyük ölçekli firmaya ev sahipliği yapan Bursa'da 17 bin 500 adet esnaf, KOBİ ve büyük ölçekli müşterimizi kredilendirdik daha önce. 2015'in ilk çeyreğinde Bursa'da kullandırdığımız toplam kredi 4 milyar lira ve ticari KOBİ segmentinde sektörde yüzde 11'lik bir paya sahibiz."

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da Halkbank ile bugüne kadar 6 protokol gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda yaklaşık 6 bin üyelerinin 276 milyon liralık bir kaynak kullandığını belirtti.

Burkay, Halkbank ile 2014'te iki önemli protokol imzaladıklarını hatırlatarak, "İlk protokolümüze göre 30 milyon liralık kaynağı üyelerimizin hizmetine Halkbank üzerinden sunduk ve 100 bin lira üst limitli, aylık da binde 85 faiz oranıyla sunduğumuz kredilerden 356 üyemiz faydalandı. Üyelerimiz 2014 yılında 31,5 milyon liralık kredi kullandı, bugün de yaklaşık 30 bin üyemize aynı limit ve faiz oranlarıyla ilk etapta 30 milyon liralık kredi kullandıracağız" diye konuştu.

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, daha sonra protokolü imzaladı.

KAYNAK: AA